Teorije zavjere

Trener “Lokomotive” Mario Tokić: ‘Ne igramo za Dinamo, motivi su nam sportski’

Ivana Vaupotić

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Foto Goran Stanzl / PIXSELL



ZAGREB Novo kolo MAXtv Prve lige sa sobom donosi još jednu teoriju zavjere na tragu one uoči prošlotjednog gostovanja »Rijeke« u Zaprešiću. Ovoga puta svi su uvjereni da će »Lokomotiva« na Rujevici igrati za »Dinamo«.


– To je glupost. Mi igramo samo za sebe i nikog drugog. Osim toga, ova momčad je premlada za bilo kakve kalkulacije. Volio bih vidjeti trenera koji ovako mladim igračima može pokušati prenijeti nešto takvo. Naši motivi su isključivo sportski – kaže trener »Lokomotive« Mario Tokić.


Potporu za svoje riječi mladi stručnjak će potražiti u nedavnim izjavama svog kolege s riječke klupe.




– Matjaž Kek je nedavno rekao da sada svi žele skalp njegove momčadi, i tu je u pravu. Ove sezone »Rijeka« igra odličan nogomet i zasluženo drži prvo mjesto. Normalna je stvar da utakmice s njima predstavljaju izazov za druge klubove. Igranje s najboljima uvijek nosi dodatni motiv – dodaje 41-godišnji trener.


Na otvaranju proljetnog dijela sezone »Lokomotiva« je doživjela poraz na gostovanju kod »Istre 1961« (0:1), a zatim je na svom terenu uknjižila pobjedu nad »Osijekom« (2:0). Na toj su utakmici Tokićeve trupe izgledale vrlo dobro i zrelo na terenu.


– Nikome u klubu nije jasno kako smo izgubili u Puli. Mislim da smo tamo previše pasivno ušli u utakmicu, i to nam se obilo o glavu. Ovo je mlada momčad i oscilacije su normalna stvar. Meni je najvažnije da smo se protiv »Osijeka« vratili na ono što smo radili tijekom priprema – objašnjava Tokić.


Prema njegovim riječima, najveći hendikep za »Lokomotivu« na Rujevici će predstavljati izostanak Ivana Šunjića, koji je u srazu s »Osijekom« zaradio crveni karton.


– Taj dečko ima 20 godina, ali igra vrlo zrelo. Uz dužno poštovanje prema Bradariću i Mišiću, mislim da je Šunjić trenutno najbolji defenzivni veznjak u našoj ligi. Nedostajat će nam i Endri Cekici koji je osjetio zadnju ložu. Protiv »Osijeka« je zabio gol i pružio dobru igru, i zato mi je žao što ga nemamo na raspolaganju – tvrdi šef struke prvoligaša s Kajzerice.


Poput trenera »Intera« Samira Toplaka, i Tokić smatra da je »Rijeka« ove sezone zrela za osvajanje naslova prvaka.


– Koliko znam, imaju odličnu atmosferu u klubu i gradu, a to je važan čimbenik. Na terenu su homogeni, kompaktni i goropadni, posebno u prvih pola sata. Na utakmicama s »Osijekom« i »Interom« u tom razdoblju nisu imali vodstvo, ali izgledali su za tri klase bolje od suparnika. Moj dojam je da momčad u stopu prati Kekovu ideju. Što se naše utakmice tiče, najvažnije je preživjeti tih prvih pola sata. Uspijemo li u tome, možemo se nadati pozitivnom rezultatu – zaključuje Tokić.