Liga prvaka

Talijani zabranili Delijama dolazak u Milano, strahuju od osvetničkog navijačkog pohoda

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Postoji realna mogućnost novog sukoba Zvezdaša s navijačima Rome



RIJEKA Talijanska policija izdala je zabranu dolaska navijača Crvene zvezde na oglede Lige prvaka protiv Intera (1. listopada) i Milana (11. prosinca). Crvena zvezda objavila je priopćenje:


“Ministarstvo policije Italije je zabranilo pristup zvezdašima na utakmice koje će naš klub odigrati u spomenutoj zemlji protiv Intera i Milana. Crvena zvezda apelira na sve navijače da ne putuju na istaknute utakmice, jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim evropskim zemljama”, stoji u klupskom priopćenju.


Talijanska policija najavila je da će kontrolirati osobne podatke na ulazima na tribine, te neće dozvoliti ulaz nikome čiji podaci na ulaznice se ne podudaraju s podacima na putovnici ili osobnoj iskaznici.




Cijela ova priča svoje korijene ima u dugoj povijesti žestokih obračuna Delija s talijanskim navijačkim skupinama. Posljednji se dogodio u veljači prošle godine kada su navijači Crvene zvezde napali vozilo s navijačima Rome koji se okupljaju pod nazivom Fedayn te su im oteli zastave uslijed čega je ta grupacija ugašena nakon više od pola stoljeća postojanja. Delije su na utakmici sa Čukaričkim osim “trofeja” istaknuli poruku: “Izabrali ste pogrešno društvo”. Aludirali su na prijateljstvo pripadnika Fedayna s BBB-ojsima.


Rimljani su uzvratili krajem prošle godine kada su napali navijače Zvezde uoči košarkaške utakmice protiv Virtusa, a jasno je da na tome osvetnički pokušaji neće stati.