David Žabec

Strijelac za bod Opatije protiv Cibalije: “Nismo htjeli srljati nakon izjednačenja”

Ivan Volarić

David Žabec/Foto V. KARUZA

David Žabec/Foto V. KARUZA

Mogli smo jurnuti po sva tri boda, ali isto tako ostati bez svega što nikada nije dobro kada igraš doma. Igrali smo protiv stvarno dobre ekipe - kaže Žabec



RIJEKA Nogometaši Opatije nisu uspjeli nastaviti domaći niz pobjeda, odnosno uhvatiti puni bodovni plijen u prvoj od triju uzastopnih domaćih prvenstvenih utakmica, što ih je moglo odvesti i na čelo prvoligaškog poretka. Dobro organizirani i borbeni Vinkovčani su zasluženo odnijeli bod s Kantride. Mogli su i sva tri da David Žabec nije donio brzopotezno izjednačenje i svojim trećim ovosezonskim golom sačuvao niz neporaženosti koji je započet nakon poraza od Dubrave na startu prvenstva i traje već deset kola.


– Teška utakmica. Cibalia je pokazala da je odlična ekipa. To je više bila šahovska partija, a završilo je realno. Sretni smo na kraju što nismo godinu dana izgubili na Kantridi. Ništa, okrećemo se sada preostalim dvjema utakmicama na domaćem terenu. Idemo uzeti što više bodova – govori Žabec.


Opatijci su ove sezone obično u završnim minutama utakmicama snagom volje i kvalitetom dolazili do željenih rezultatskih ciljeva. Kao da je ovoga puta izostala takva reakcija, kao da su se zadovoljili s bodom.




– Nismo htjeli srljati nakon izjednačenja. Mogli smo jurnuti po sva tri boda, ali isto tako ostati bez svega, što nikada nije dobro kada igraš doma. Dečki su pružili sve od sebe, bod je OK s obzirom na to da smo igrali protiv stvarno dobre ekipe – nastavio je napadač Crno-bijelih.


U petak na Kantridu dolazi Dubrava, još jedan suparnik iz samog vrha poretka.


– Od Dubrave smo u prvom kolu doživjeli jedini poraz ove sezone. Sigurno ćemo napraviti sve da im se revanširamo. Čeka nas teška utakmica, kao protiv prave zagrebačke ekipe, sastavljene od španera… Što reći, nego Kantrida i pohod na tri nova boda – dodao 28-godišnji napadač ponikao u omladinskom pogonu Dinama koji je u posljednje vrijeme češće asistirao nego zabijao…


– Malo me krenulo s golovima, ali najviše sam zadovoljan s time da nismo izgubili utakmicu jer onda automatski padne ozračje ekipe. Bod je najbitniji, a golove i asistencije stavit ćemo po strani. Drago mi je da sam pomogao ekipi – rekao je Žabec.