Andrija Bubnjar

Strijelac Orijenta protiv Rudeša: “Šteta što smo primili gol, ali zadovoljni smo bodom”

Ivan Volarić

Andrija Bubnjar/Foto M. ĐEKIĆ

Andrija Bubnjar/Foto M. ĐEKIĆ

Treba reći da je Rudeš najbolja ekipa protiv koje smo do sada igrali - kazao je Bubnjar



RIJEKA  Remi s Rudešom na Krimeji u SuperSport Prvoj NL doživljen je kao realan ishod ogleda koji se mogao okrenuti na jednu, ali i na drugu stranu. Zagrepčani su više imali loptu u nogama, možda i više izraženijih šansi od Krimejčana. No, s druge strane, Orijent je u većem dijelu utakmice djelovao čvrsto, organizirano i kompaktno, a u takvom načinu igre dodatno ih je učvrstio pogodak Andrije Bubnjara u prvom poluvremenu. Možda pobjeda Orijenta nakon svega viđenog ne bi bila potpuno zaslužena, ali sasvim sigurno, nije bila nedohvatljiva. Momčad Rudeša je u završnih 15, 20 minuta djelovala potpuno fizički potrošeno i jasno je da je Orijent s rezultatskom prednošću stigao do te faze utakmice, teško da bi ispustio vodstvo. No, Krimejčani su u 55. minuti primili pogodak nakon individualne pogreške. Kinez Li Sirong nije ispratio svojeg igrača i strijelcu Tomislavu Srbljinoviću uskratio vrijeme i prostor za udarac s vrha šesnaesterca i atraktivni pogodak. Taktička nedisciplina se u ovakvim susretima skupo plaća.


– Treba reći da je Rudeš najbolja ekipa protiv koje smo do sada igrali. Imali smo mi svoje šanse, ali i oni svoje. Šteta što smo primili gol, dogodila se nepotrebna pogreška. No, sve se to događa u nogometu. Zadovoljni smo bodom, mogli smo na kraju dobiti, ali mogli smo i izgubiti pa možemo reći da je remi realan ishod ovog ogleda – rekao je nakon utakmice strijelac Andrija Bubnjar. Ovo je bio prvi prvenstveni pogodak 27-godišnjeg Zadranina ove sezone.


Dobra vijest za simpatizere Orijenta je da se momčad vratila na postavke prije poraza od Opatije na Kantridi i vjerojatno najslabijeg izdanja Crvenih ove sezone.




– Siguran sam da je protiv Opatije to bio samo slab dan cijele ekipe. Mi smo u određenom uzletu i sigurno ćemo biti sve bolji u idućim utakmicama. Pogodak? To je plod cijele ekipe. Sretan sam zbog ekipe, ali sada treba još više raditi i dobro se spremiti za iduće utakmice – dodao je Bubnjar.


Crvene u idućem kolu čeka gostovanje kod posljednjeplasiranog BSK-a.


– Svaka utakmica u ovoj ligi je 50:50. U Bijelom Brdu je uvijek teško igrati, ali dobro ćemo se spremiti i idemo gore po sva tri boda – zaključio je Bubnjar.



Tablice omogućuje Sofascore