Liga nacija

Škoti u Zagreb dolaze prekinuti slabu seriju, dobili su tek jednu od posljednjih 13 utakmica

Davor Petrović

Kenny McLean/Foto PIXSELL

Kenny McLean/Foto PIXSELL

Zadnju pobjedu nad suparnikom koji je donekle kompetitivan Škotska je uknjižila u kvalifikacijama za EURO prije više od trinaest mjeseci



 


ZAGREB  Škotska reprezentacija danas dolazi u Zagreb, i to, sudeći prema otočkim medijima, odlučna u namjeri prekinuti niz slabih rezultata koji traje već neko vrijeme. Naime, tu sve ovisi o kutu gledanja. Preciznije, Škoti su zadnji put osjetili slast pobjede 3. lipnja, kada su, u sklopu priprema za EURO, gostovali kod slabašnog Gibraltara (2:0). Uz dužno poštovanje prema reprezentaciji komadića Sredozemlja koji već dugo izaziva napetost između Španjolaca i Engleza, ta utakmica ipak nema neku veliku težinu.


Zadnju pobjedu nad suparnikom koji je donekle kompetitivan Škotska je uknjižila u kvalifikacijama za EURO prije više od trinaest mjeseci. Tog 8. rujna prošle godine savladan je Cipar u Larnaki. Od tada do danas, uz spomenutu pobjedu nad Gibraltarom, Škoti imaju osam poraza i četiri neriješena rezultata.




No, bez obzira na taj neslavni niz, uvjereni su da svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduju, a to ih, pak, ispunjava vjerom da je iduća pobjeda vrlo blizu. Dodatni optimizam crpe iz svog nastupa u Lisabonu, gdje su, doduše, izgubili (1:2), ali su na odmor otišli s golom prednosti. Apsolutno svi iz škotskog tabora reći će da su u tom sučeljavanju s Portugalom zaslužili barem bod. Upravo zato je iskusni veznjak Kenny McLean preko medija poručio da on i njegovi suigrači protiv Hrvatske očajnički žele prekinuti niz loših rezultata.


– Nastavit ćemo naporno raditi koliko god možemo. Smatram da smo se protiv jakih suparnika pokazali u dobrim izdanjima, a sada želimo da tu igru prati i rezultat. Naš idući cilj je pobjeda. Želimo se suprotstaviti na pravi način i to je ono na čemu radimo – poručio je 32-godišnjak koji već šest sezona igra za Norwich.


Iza njega su 44 nastupa za reprezentaciju, s time da ga je u prva dva kola Lige nacija Steve Clark gurnuo u udarnu jedanaestorku. Doduše, ovogodišnji EURO mu nije ostao u dobrom sjećanju jer je u Njemačkoj bio u statusu rezervnog igrača koji dobiva minute u završnici utakmica.


– Uvijek sam radio najbolje što sam mogao na klupskoj razini kako bih bio dio reprezentacije. Zapravo, to je sve što svaki igrač može napraviti, a konačna odluka je uvijek na izborniku. To je sve što svaki igrač zapravo može učiniti, Nastavit ću raditi koliko god mogu bolje i uvijek ću biti na raspolaganju našoj reprezentaciji. Ne želim biti ovdje samo zato što sam u prošlosti bio pozivan u reprezentaciju i nadam se da ću se što duže zadržati u izbornikovim planovima – zaključuje McLean.