Zlatni repić

Roberto Baggio otkrio koga bi volio za trenera da je još uvijek aktivan igrač

Hina

Roberto Baggio

Roberto Baggio

Taktiku i vođenje treninga možete naučiti, ali najbolji treneri su oni koji su iskreni prema svojim igračima, koji znaju kako razgovarati s njima i koji se prema njima odnose s poštovanjem - rekao je Baggio



RIM  Najbolji talijanski nogometaš u posljednjih 30 godina Roberto Baggio (53) izjavio je da bi volio da mu je trener Pep Guardiola, koji mu je bio suigrač u Bresciji u sezoni 2003/2004. nakon koje je otišao u mirovinu.


“Taktiku i vođenje treninga možete naučiti, ali najbolji treneri su oni koji su iskreni prema svojim igračima, koji znaju kako razgovarati s njima i koji se prema njima odnose s poštovanjem. Da sam danas aktivan nogometaš volio bih da mi je Guardiola trener. On je trenutno najbolji na svijetu”, izjavio je Baggio, koji je bio najzaslužniji što se Italija plasirala u finale SP 1994. godine.


Na tom SP-u Baggio, profinjeni dribler i istinski vođa na terenu, zabio je pet golova, a sve ih je postigao u nokaut fazi. U osmini finala zabio je oba gola za pobjedu 2-1 u produžetku protiv Nigerije. Potom je Italija u četvrtfinalu dobila Španjolsku s 2-1, a Baggio je zabio pobjednički gol u 88. minuti.




U polufinalu Italija je dobila Bugarsku, opet sa 2-1, a strijelac oba pogotka bio je Baggio. Finalni susret Italije i Brazila nakon 120 minuta igre završio je 0–0, pa je odluka o svjetskom prvaku pala nakon izvođenja penala gdje je Roberto Baggio postao tragičar jer je promašio odlučujući jedanaesterac.


“Svi igramo da bi pobijedili, osvajali trofeje, ali ponekad o rezultatu odlučuje loša sreća. Nogomet je više od rezultata i osvojenih trofeja. Učiniti ljude sretnima i ostati u njihovim srcima, to je najviše što možete ostvariti u karijeri”, kazao je Baggio za talijanske medije.


Najveći dio igračke karijere Roberto Baggio proveo je u Fiorentini (1985–1990) i Juventusu (1990–1995). Osvojio je 1993. godine Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša na svijetu, a za talijansku reprezentaciju je u 56 nastupa postigao 27 golova. Igrao je još za AC Milan, Bolognu, Inter, a karijeru je okončao u Bresciji u sezoni 2003/2004