Ažuriranje

Rijekin kadar po Transfermarktu vrijedi više, ali nema niti jednog igrača Bijelih među prvih 20 u HNL konkurenciji

Portal Novi list

Josip Drmić/Foto Arhiva NL

Josip Drmić/Foto Arhiva NL

Prvi strijelac lige Josip Drmić nalazi se tek na 26. mjestu s milijun eura većom vrijednošću (2,5 milijuna eura) nego prije posljednjeg ažuriranja



RIJEKA Transfermarkt je pored Druge HNL pretposljednjeg dana 2021. godine osvježio vrijednosti igrača i momčadi Prve HNL. Dinamo i je i dalje po tom kriteriju uvjerljivo vodeća momčad Prve HNL, iako je ona “pojeftinila” za desetam milijuna eura pa više ne vrijedi 109.8 nego 98.2 milijuna eura. Predsjednik Damir Mišković nedavno se javno požalio na Transfermarkt koji je korigirao vrijednosti njegove momčadi. Rijeka sada vrijedi šest milijuna eura više ili ukupno 26 milijuna eura. Dostatno tek za četvrto mjesto po tom kriteriju u Prvoj HNL. Hajduk je “poskupio” za 5.45 milijuna eura i stigao do iznosa od 34.25 milijuna eura, Osijek je treći s 31.35 milijuna eura u igračima.


Kada se pak sastavi ljestvica vrijednosti igrača prvih pet mjesta zauzimaju igrači Dinama počevši s Lukom Ivanušecom kojega Transfermarkt procjenjuje na 13.5 milijuna eura. Marko Livaja se probio na šesto mjesto s dva milijuna većom vrijednošću ili ukupno 5.5 milijuna eura. Među prvih deset ugurali su se još Kristijan Lovrić (Gorica) i Stipe Biuk (Hajduk), a 11. je prvi igrač Osijeka – Ramon Mierez.


Kada je u pitanju vrijednost igrača Rijeke onda su Robert Murić i Hrvoje Smolčić tek na 21. i 22. mjestu. Obojicu Transfermarkt procjenjuje na tri milijuna eura. Prvi strijelac lige Josip Drmić nalazi se tek na 26. mjestu s milijun eura većom vrijednošću (2,5 milijuna eura) nego prije posljednjeg ažuriranja.




Inače, Prva HNL ukupno vrijedi 268 milijuna eura. Toliko primjerice vrijedi kadar Fiorentine, sedme momčadi Serie A ili Wolfsburga 13. ekipe Bundeslige.