Dimitar Mitrovski

Reprezentativac S. Makedonije u redovima Varaždina optimističan: ‘Mislim da u subotu pobjeđujemo’

Davor Petrović

Foto Josip Mikačić PIXSELL

Foto Josip Mikačić PIXSELL



VARAŽDIN – Nogometaši Varaždina polako završavaju pripreme za sutrašnje gostovanje na Rujevici i pucaju od optimizma, s time da ima dovoljno dobrih razloga za takav stav. Uostalom, pogled na ljestvicu SuperSport HNL-a pokazuje da momčad pod stručnim vodstvom Nikole Šafarića ove sezone drži više nego pristojnu razinu forme.


Naime, Varaždinci se trenutno nalaze na četvrtom mjestu, s petnaest osvojenih bodova u prvih deset kola. Dva od svojih triju poraza uknjižili su na gostovanjima kod Hajduka (1:2) i Osijeka (1:2), dok je treći stigao nakon velike individualne greške koju je napravio Lamine Ba u domaćem ogledu s Dinamom (0:1), s time da je aktualni prvak prvo poluvrijeme te utakmice lako mogao završiti s golom-dva u mreži.


Povrh toga, obrana Varaždinaca ove sezone djeluje iznimno čvrsto. Preciznije, čak šest utakmica su okončali čiste mreže, a u prvih deset kola primili su samo šest golova. Usporedbe radi, Dinamo u toj rubrici ima upisan broj jedanaest. Varaždinska obrana trenutačno je treća najčvršća u HNL-u, iza Rijeke koja je primila tri i Hajduka koji je primio pet golova.




Doduše, na suprotnoj strani situacija nije tako dobra. Varaždin, naime, spada među najneučinkovitije momčadi lige, s tek osam postignutih golova. Od toga je tri komada zabio Dimitar Mitrovski, reprezentativac Sjeverne Makedonije, koji je uvjeren da će subota na Rujevici biti uspješna za njegovu momčad.


– Tamo idemo ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Rijeke želimo igrati nogomet i nadigravati se. Naš stručni stožer napravit će kvalitetnu analizu suparnika i dobro nas pripremiti za tu utakmicu. Gostovanja kod Rijeke uvijek su teška i zahtjevna, ali mi smo se tamo svaki put nadmetali i igrali dobro – tvrdi 25-godišnji Makedonac.


Na spomen najistaknutijih figura u momčadi sutrašnjeg suparnika, Mitrovski je izdvojio Marca Pašalića.


– Nije on jedini, Rijeka ima puno dobrih igrača. Međutim, mi ćemo na Rujevici pokušati izvući pozitivan rezultat i mislim da u subotu pobjeđujemo – kaže Mitrovski.


Varaždincima je dodatni impuls dala pobjeda protiv Gorice u prošlom kolu, koja je stigla nakon poraza od Osijeka i Dinama. Na toj utakmici Mitrovski je ubilježio gol i asistenciju za Luku Mamića te stoga nije čudno da puca od samopouzdanja.


– Radimo za pozitivan rezultat i očekujemo dobre stvari, ali isto tako svjesni smo da može biti i loših stvari. Protiv Gorice smo dobro stajali na terenu i stalno smo ih pritiskali, i zato je šteta što u prvom poluvremenu nismo postigli više golova. Drago mi je što sam bio strijelac, ali najbitnije je da momčad pobjeđuje – zaključuje Mitrovski.