Vatreni u Rijeci

Pripreme reprezentacije na Rujevici: Priključili se Gvardiol, Kovačić i Vlašić

Denis Frančišković

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

U zadnjoj rundi, najvjerojatnije u ponedjeljak, očekuju se Marcelo Brozović i Mario Pašalić te na koncu kapetan Luka Modrić

RIJEKA  Peti dan priprema hrvatske nogometne reprezentacije na Rujevici za skorašnji EURO, uz standarno olovno vrijeme donio je vedrinu dolaskom trojice reprezentativaca, dvojice s Otoka i jednog s poluotoka. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić došli su među Vatrene nakon opet zapažene sezone u Manchester Cityju koji je prvi presjekao ligašku vrpcu ispred Arsenala, a Nikola Vlašić nakon ozljede u Torinu koji je u konačnici osvojio vrlo dobro deveto mjesto u Serie A.

Foto galerija: Vatreni: Pripreme za EURO na Rujevici Foto: Vedran Karuza



Redovi hrvatske reprezentacije tako se najavljeno popunjavaju u hodu, u zadnjoj rundi, najvjerojatnije u ponedjeljak, očekuju se Marcelo Brozović i Mario Pašalić te na koncu kapetan Luka Modrić uz kojeg će biti palčevi hrvatskih reprezentativaca i stožera u sutrašnjem finalu Lige prvaka između Real Madrida i Borussije na Wembleyju.


Stanje Nikole Vlašića, odnosno oštećenje hvatišta aduktora, bilo je najveća enigma uoči okupljanja, ali veznjak Torina na prvom je treningu izgledao obećavajuće. Svi u taboru reprezentacije uvjereni su da će Nikola ići na EURO, pri čemu mu je izbornik odradio 1. lipnja kao kontrolni termin na kojem bi više trebalo znati o njegovoj spremnosti.


Vlašiću će se postepeno dozirati treninzi, najbitnije je da ne obnovi ozljedu i on će biti 26. putnik za Njemačku.