Prijateljska utakmica

PORTUGAL – HRVATSKA 1:2 Vatreni konačno slomili Portugalce i poslali moćnu poruku konkurenciji uoči EURO-a

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Hrvatska je ostvarila prvu, povijesnu pobjedu nad Portugalom



LISABON Hrvatska nogometna reprezentacija od 18.45 sati igra prijateljsku utakmicu protiv Portugala u Lisabonu. Riječ je o posljednjoj provjeri Vatrenih uoči EURO-a.


Izbornik Zlatko Dalić jasno je  poručio da će ova utakmica poslužiti kao svojevrsni predložak za susret sa Španjolskom. Sigurno je i da će izborniku pomoći razriješiti neke dvojbe.


Nacionalni stadion u Lisabonu je danima već rasprodan. Očekuje se 37 tisuća domaćih i 800 hrvatskih navijača.




Od ranije je poznato da Cristiano Ronaldo neće igrati za Portugal, kod Hrvatske nema prisilnih izostanaka.


Foto PIXSELL

Foto PIXSELL


Čekamo službene sastave.


Stigli su sastavi. Dalić je ipak odlučio malo “promješati karte” u odnosu na najave. U zadnjoj liniji zaigrat će desno Stanišić umjesto Juranovića, u sredini Pongračić umjesto Erlića.


U veznom redu ipak kreću najjače snage, tercet Modrić, Brozović i Kovačić, a u vršku napada nema Petkovića već počinje Budimir.


Perišić je na klupi, a Majer i Kramarić na krilnim pozicijama.



90+3 minute: Kraj utakmice! Hrvatska je ostvarila prvu pobjedu nad Portugalom i poslala jasnu poruku konkurenciji. Posljednju priliku za Portugal propustio je Ruben Dias čiji udarac je sjajno zaustavio Livaković. Pobjedu Vatrenih mogao je potvrditi Vlašić čiji udarac je vratar skrenuo u korner.


82. minuta: Malonogometna akcija Hrvatske. Sučić je nakon serije duplih paseva izmjenjenih s Vlašićem i Petkovićem izbio ispred vratara, koji je istrčao i obranio njegov udarac.


77. minuta: Perišić je tukao kraj gola.


75. minuta: Dalić je uveo Ivanušeca i Vlašića.


68. minuta: Nova šansa za Portugalce! Prvo je Livaković obranuo pokušaj Vitinhe, a onda netko skrenuo u korner pokušaj Jote.


64. minuta: Joao Cancelo se sjurio prema Livakoviću, ali Pongračić ga je sustigao i izbio loptu u korner.


GOL!!! Hrvatska ponovo vodi. Mario Pašalić je tukao iz voleja s vrha šesnaesterca, vratar skrenuo loptu u gredu od koje se lopta odbila na glavu Budimira za 1:2 u 56. minuti.


GOL!!! Portugal je u 48. minuti poravnao na 1:1! Semedo je prošao desnom stranom, a Diego Jota s nekoliko metara pospremio loptu u mrežu.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45.+1 minuta: Kraj prvoga poluvremena.


43. minuta: Kramarić pa Budimir u istoj akciji propustili su velike prilike za drugi gol.


40. minuta: Budimir je požutio nakon nenamjernog prekršaja.


30. minuta: Hrvatska nakon pola sata utakmice čvrsto drži vodstvo.


22. minuta: Novi dobar prodor Gvardiola s lijeve strane i udarac koji je završio kraj gola za novi korner. Portugalci su sve nervozniji, sve češće se žale njemačkom sucu.


17. minuta: Bernardo Silva se našao usamljen s loptom u nogama u kaznenom prostoru Vatrenih, no doletio je Joško Gvardiol i izbacio loptu u korner.


13. minuta: Nova prijetnja Hrvatske! Lovro Majer je ostao sam na udarcu, iskosa na ulasku u kazneni prostor, a vratar Costa odbio snažan udarac.


GOL!!! Luka Modrić je u 8. minuti pogodio s bijele točke za 0:1.


7. minuta: Kazneni udarac za Vatrene! Kovačić je nakon ubačaja Kramarića bio najbrži na odbijenoj lopti, Vitinha je zakasnio na loptu i zakačio veznjaka Hrvatske po nogama.


1.minuta: Počela je utakmica u Lisabonu.


Joško Gvardiol i Joao Palhinha/Foto REUTERS

Joško Gvardiol/Foto REUTERS


PORTUGAL – HRVATSKA 1:2


Nacionalni stadion. Gledatelja: 37.800. Sudac: Harm Osmers (Njemačka). Strijelci: 0:1 Modrić (8′-11m), 1:1 Diego Jota (48), 1:2 Budimir (56′).  Žuti kartoni: Budimir (Hrvatska), Cancelo (Portugal).


HRVATSKA:  Livaković, Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol, Modrić (od 54′ Sučić), Brozović (od 75′  Ivanušec), Kovačić (od 75′ Vlašić), Majer (od 54′ Mario Pašalić), Budimir (od 67′ Petković), Kramarić (od 54′ Perišić).


PORTUGAL: Costa, Dalot (od 46′ Semedo), Dias, Inacio, Mendes (od 46′ Cancelo), Palhinha, Vitinha (od 84′ Matheus Nunes), Bruno Fernandes (od 70′ Neto), Bernardo Silva, Joao Felix (od 46′ Leao), Goncalo Ramos (od 46′ Diego Jota).


 


Foto REUTERS