SuperSport Prva HNL

Oslabljeni Orijent iznenadio prvoligaškog lidera, Faal zabio jedini pogodak

Portal Novi list

Baboucarr Faal/Foto V. KARUZA

Baboucarr Faal/Foto V. KARUZA

Ovaj rezultat dobiva na težini ako se uzme u obzir činjenica da je Alen Šušnić, trener Orijenta, na Krimeji morao ostaviti gotovo jednu kompletnu jedanestorku ozlijeđenih ili kartoniranih igrača

VUKOVAR 1991 – ORIJENT  0:1




BOROVO NASELJE   Utakmica 11. kola SuperSport Prve NL: Vukovar 1991 – Orijent 0:1 (0:0). Stadion Borovo naselje. Gledatelja: 400. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Strijelac: 0:1 Faal (85′). Žuti kartoni: Vuko (Vukovar 1991), Zuliani, Muminović, Tadejević (Orijent).


VUKOVAR 1991: Mandić, Jukić, Bončina, Gonzalez, Pavičić (od 82′ Majnovics), Vuko (od 46′ Horvat), Garić (od 63′ Biljan), Andačić (od 72′ Simmonds), Tabinas, Pelko (od 72′ Alvarez), Tadić,


ORIJENT: Curać, Bodetić, Kovačević (od 90′ Panić), Medojević, Valjan (od 65′ Faal), Muminović, Zuliani, Zrilić (od 78′ Prpić), Milanović, Li Sirong (od 46′ Bubnjar), Tadejević.




U 85. minuti Noel Bodetić je dobio priliku drugi put ubaciti loptu u domaći šesnaesterac nakon udarca iz kuta. Lijevi bek Orijenta je dočekao izbijenu loptu i naciljao Gambijca Baboucarra Faalla, koji se otrhvao svojem čuvaru i udarcem nogom sa šest metara donio svojoj momčadi iznenađujući trijumf kod vodeće momčadi SuperSport Prve HNL, odnosno prvu pobjedu svojoj momčadi nakon mjesec dana tijekom kojih su Crveni upisali poraz i tri remija.


Ovaj rezultat dobiva na težini ako se uzme u obzir činjenica da je Alen Šušnić, trener Orijenta, na Krimeji morao ostaviti gotovo jednu kompletnu jedanestorku ozlijeđenih ili kartoniranih igrača. Na klupi je imao tek pričuvnog vratara, dva juniora i četiri “načeta” seniora. Krimejčani su se svjesni svoje situacije u većem dijelu utakmice uglavnom organizirano i uspješno branili, te strpljivo čekali da favoriziranim Vukovarcima počne popušta koncentracija u završnici utakmice.


Prvo poluvrijeme donijelo je visoki posjed lopte Vukovaraca, ali tek nekoliko poluprilika koje je uglavnom bez većih problema otklonila gostujuća obrana na čelu s vratarom Dinom Curaćem. Tek u završnici poluvremena Orijent je zaprijetio (Valjan 33′) i to nakon prodora po lijevoj strani gdje su ordinirali poduzetni Bodetić i Kovačević. Nakon nešto više od sat vremena igre semafor je i nadalje nudio nule u rubrici pogodaka pa je trener Orijenta osjetio da bi možda mogao izvući nešto više od boda kojega je njegova momčad do tada čvrsto držala u rukama.


Šušnić je ubacio još jednog napadača (Faal) umjesto veznjaka (Valjan). Rezultati te promjene počeli su se brzo osjećati na terenu. Bubnjar je u 66. minuti okončao svoj prodor po boku udarcem iskosa za prvu ozbiljnijiju intervenciju vratara Mandića. U 76. minuti ponovo je Bubnjar prošao desnom stranom i stigavši gotovo do korner linije odigrao pas koji je presjekao domaći peterac. Faal je bio prekratak, a Zrilić u padu s metar, dva poslao loptu kraj gola. Gostima se propušteno nije osvetilo, štoviše poveli su iz prve sljedeće prilike. Vukovarci su se dodatno otvorili, ali do kraja utakmice uspjeli su zaprijetiti samo jednom. Gonzalez je u 89. minuti ostao sam na udarac, no vratar Dino Curać je bio na razini zadatka kao i od prve minute utakmice.



Tablice omogućuje Sofascore