Prijelazni rok

Osijek doveo četiri nova igrača, stigli su i mladi Brazilac, te Nizozemac

Hina

Ricuenio Kewal i Jose Bota/Foto NK Osijek

Ricuenio Kewal i Jose Bota/Foto NK Osijek

Krilni napadač Ricuenio Kewal u drugoj nizozemskoj ligi postigao je šest golova uz sedam asistencija



OSIJEK  Nakon što je vezni nogometaš Marko Soldo prešao u Osijek iz zagrebačkog Dinama, prvoligaš s osječke Opus Arene službeno je predstavio još trojicu novih igrača u svom kadru.


Među Osječane je tako stigao 24-godišnji stoper Luka Jelenić iz prvoligaškog konkurenta Varaždina. Jelenić je potpisao ugovor do lipnja 2027. godine. Jelenić, nekadašnji U-21 hrvatski reprezentativac, prošao je nogometnu školu zagrebačkog Dinama, a prije Varaždina još je igrao za zaprešićki Inter.


Nakon njega Osijek je kao novog igrača predstavio i 21-godišnjeg Brazilca Pedra Limu, koji je na Opus Arenu došao na posudbu do kraja sezone. U Osijek je Lima stigao iz brazilskog Palmeirasa, ali je pošle sezone boravio u engleskom Norwichu  gdje je igrao u tamošnjoj U-23 momčadi za koju je u 14 nastupa postigao pet golova uz dvije asistencije.




Za sam kraj novi igrač Osijeka je postao i 22-godišnji krilni napadač Ricuenio Kewal, dosadašnji član nizozemskog AZ Alkmaara, s tim da je igrao u tamošnjoj drugoj momčadi.


Prošle sezone je u drugoj nizozemskoj ligi postigao šest golova uz sedam asistencija, a potpisao je s Osijekom dvogodišnji ugovor.