Županijski nogometni kup

FOTO Orijent teže od očekivanog osvojio Kup, Novljani posustali tek nakon jedanaesteraca

Ivan Volarić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Nakon Brautovog pogotka s bijele točke laknulo je navijačima Orijenta, a bučne i brojne pristalice gostiju razočarane su napustile Krimeju

ORIJENT  – VINODOL  4:1-11m




RIJEKA  Finale Kupa Primorsko-goranske županije: Orijent – Vinodol 4:1-11m (0:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 800. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka) 7,5. Strijelci iz 11m: 1:0 Bubnjar, 1:0 Tomić (greda), 2:0 Mulac, 2:0 Rubčić (Mohorović brani), 3:0 Bagadur, 3:1 Barac, 4:1 Braut. Žuti kartoni: Črnko, Mohorović, Monjac, Bagadur (Orijent), Barac, Mazzaroli (Vinodol).


ORIJENT: Mohorić 7, Braut 6, Mulac 6,5, Gajzler 5,5 (od 80′ Zuliani -), Bubnjar 5,5, Črnko 5,5 (od 58′ Muminović 6), Švrljuga 6 (od 75′ Bodetić -), Simčić 5,5 (od 58′ Monjac 5,5), Zrilić 5,5, Putnik 5,5 (od 58′ Valjan 6), Bagadur 6.


VINODOL: Kramer 6, Travaglia 6, Rubčić 6, Barac 6, Mazzaroli 6, Filipović 6, Buršić 6 (od 90′ Nekić -), Bogdanić 6, Tomić 6,5, M. Peričić 6 (od 71′ Tonković -), Buljat 6 (od 64′ N. Peričić -).




Teže od očekivanog nogometaši Orijenta opravdali su ulogu favorita i osvojili svoj sedmi Kup Primorsko-goranske županije. Srčani i borbeni Novljani posustali su tek nakon ruleta jedanaesteraca. Tomićev udarac zaustavila je greda, Rubčićev obranio Mohorović, a jedino je Barac bio precizan. S druge strane svi Orijentovi izvođači odradili su na visini svoj dio posla. Nakon Brautovog pogotka s bijele točke laknulo je navijačima Orijenta, a bučne i brojne pristalice gostiju razočarane su napustile Krimeju.


Slabosti


Igrači Orijenta su iskazali slabosti koje su iskazivali u većem dijelu sezone. Iz jalovog posjeda se malo toga konkretno izrodilo. Tek u posljednjih pola sata utakmice domaći su uspjeli stvoriti malo snažniji pritisak i nekoliko situacija za pogodak. U prvih sat vremena utakmice nije se na terenu vidjela bitnija razlika između momčad koje dijele dva ranga natjecanja. Novljani su se organizirano branili i strpljivo čekali na situaciju kakva se ukazala u 40. minuti kada je Tomić preciznim ubačajem na drugu vratnicu okončao polukontru Vinodola, a Buljat poletio zrakom i ostao zamalo kratak.


Točno sat vremena igre trebalo je Orijentu da uputi prvi udarac u okvir suparničkog gola (Valjan). Grubor je reagirao i s tri svježa igrača malo podigao ritam i ubrzao protok lopte. Dovoljno da se nešto konkretnije počne zbivati na gostujućoj polovici, ali i da gostima donese više prostora u pokušajima protuudara. U 68. minuti Gajzlerov ubačaj na drugu stativu dočekao je Monjac i preslabo zahvatio loptu glavom iz izgledne situacije. Tri minute kasnije Mazzaroli se ohrabrio. Branič Vinodola s dva lažnjaka si je otvorio situaciju za udarac na vrhu šesnaesterca, ali nije bilo preciznosti u njegovom udarcu.


Vruća završnica


Utakmica se, kako se bližila kraju, sve više otvarala. U 72. minuti Mulac je ostao sam na udarcu na drugoj vratnici nakon kornera, a onda nekontrolirano poslao loptu visoko preko gola. Šezdesetak sekundi kasnije Kramer je odbio prvo Valjanov, a onda i Monjčev udarac. Tomićev ubačaj iz slobodnjaka u 77. minuti prošao je zamalo kraj vratnice i Buršićeve noge. U 86. minuti otvorila se gostima kontra “četiri na tri”, a od svega se izrodio samo korner. Tri minute nakon toga posljednja prilika za izbjegavanje ruleta jedanaesteraca otišla je u nepovrat. Bubnjar nije očekivao da će nakon Brautovog ubačaja vrataru Krameru ispasti lopta iz ruke pa nije uspio s nekoliko metara ugurati je u mrežu.


Foto galerija: Finale Županijskog Kupa: Orijent - Vinodol 4:1-11m Foto: Vedran Karuza