Prva NL

Orijent protiv donedavnog prvoligaša želi dokazati da je Opatija bio samo slab dan

Ivan Volarić

Alen Sušnić/Foto M. ĐEKIĆ

Alen Sušnić/Foto M. ĐEKIĆ

Svi igrači su spremni i željni dokazivanja - kaže Sušnić



RIJEKA  Nogometaši Orijenta nakon poraza u susjedskom derbiju na Kantridi vraćaju se na svoju Krimeju gdje će danas od 16 sati ugostiti donedavnog prvoligaša Rudeša. Krimejčani će se protiv momčadi koja je u prvenstvo krenula puno lošije nego što se to očekivalo od pretendenta na “superligaško društvo” tražiti povratak pozitivnim rezultatima i puno boljim igrama nego što je to bio slučaj prošle subote pod legendarnim stijenama.


– Očekuje nas teška utakmica. Rudeš je jako dobra ekipa koja u svojim redovima ima jako puno igrača koji su prošli i kroz najviši rang natjecanja. Shodno tome vlada veliki respekt prema njima unatoč posljednjoj utakmici protiv Vukovara gdje nisu dobro izgledali energetski. Svaka utakmica u ovoj ligi je egal, svaka će biti u pet deka… Svatko može svakoga dobiti. Međutim, mi moramo protiv Rudeša biti puno energičniji za razliku od utakmice protiv Opatije. Očekuje nas teška i egal utakmica – rekao je Alen Šušnić, novi trener Orijenta, koji je na klupi Crvenih debitirao u remiju protiv Cibalije (1:1) da bi nakon toga ostvario i domaću pobjedu protiv Dubrave (2:0).


Taj pozitivan niz započeo je pomoćni trener Andrej Udović domaćom pobjedom protiv Dugopolja (2:0). Krimejčani su u te tri utakmice pokazali ohrabrujuće signale nakon lošeg ulaska u sezonu. Međutim, taman kada se očekivao nastavak tog pozitivnog trenda uslijedila je možda i najlošija Orijentova partija ove sezone i poraz na Kantridi. Olakotna okolnost je da u toj utakmici nije bilo kapetana Marija Tadejevića i da je stigla na kraju niza od tri utakmice u tjedan dana što može biti djelomično opravdanje za neke stvari.




– Svi igrači su spremni i željni dokazivanja da je ona utakmica protiv Opatije bila samo loš dan. I ja vjerujem u to jer imali smo iza sebe ciklus od tri utakmice u sedam dana. Igrači su se energetski potrošili. Uslijed prevelike želje, a znamo da u utakmicama s Opatijom vlada rivalstvo, je završilo kako je završilo. Nadam se da ćemo protiv Rudeša pokazati pravo lice – rekao je Šušnić.


 


Tablice omogućuje Sofascore