Prozivka na Krimeji

Orijent kreće s priprema, trener Grubor slaže momčad: “Otvorene su sve pozicije prema naprijed”

Slobodan Grubor/Foto D. KOVAČEVIĆ

Slobodan Grubor/Foto D. KOVAČEVIĆ

Dobro je da ne startamo od početka, zahvaljujući tome što nismo imali dugu pauzu - rekao je Grubor



RIJEKA Trener nogometaša Orijenta Slobodan Grubor danas će u 9.30 obaviti prozivku, a onda izvesti momčad na prvi trening u okviru ljetnih priprema za novu prvoligašku sezonu. Budući da je proteklo tek nešto više od dva tjedna od posljednje utakmice, one kvalifikacijske protiv Kustošije, Krimejčani neće u ove pripreme krenuti od »nule«.


– Danas i sutra odradit ćemo dva treninga, u subotu ćemo imati testiranja. Dobro je da ne startamo od početka, zahvaljujući tome što nismo imali dugu pauzu – započeo je Slobodan Grubor, koji u odnosu na prošlu sezonu ne može računati na Črnka, Putnika, Mulca, Gajzlera…


Mulac je posljednji otišao, izrazio je želju za odlaskom, poručio je da traži promjene. Kad igrač izrazi želju i kada vidiš da nije motiviran, onda je to završena priča. Željeli smo produžiti ugovor s njim, ali Orijent je preveliki klub da bi nekoga nagovarao. Što se tiče mladih igrača Rijeke, to se tek mora definirati. Sigurno da će doći neki igrači s Rujevice, ali trebamo tek vidjeti što i kako. Imamo svoju viziju, znamo što želimo, a to se tek treba regulirati s Rijekom – dodao je trener Orijenta, koji priželjkuje i dovođenje nekih afirmiranih imena ili u prijevodu – pojačanja.




– Sigurno da su otvorene sve pozicije prema naprijed. Nadam se da ćemo uspjeti dovesti igrače toga profila, međutim, to onda stvarno moraju biti pojačanja, dakle, igrači koji će donositi prevagu. Imamo puno mladih igrača, puno potencijala. To su sve domaći dečki, filozofija kluba ide u takvom smjeru – dodao je Grubor.


Jasno je da na Krimeji priželjkuju puno bolje otvaranje prvenstva da bi se izbjegao prošlosezonski scenarij.


– Svaka utakmica je važna, svaku utakmicu želimo pobijediti. Moramo razvijati pobjednički mentalitet, igrači moraju dati svoj maksimum, moraju napredovati. Imamo puno mladih, talentiranih igrača i taj njihov potencijal treba doći do izražaja. Kod nekih igrača to ide malo brže, a kod nekih malo sporije. To nije jednostavan proces.


Dobra vijest u tom smislu je da je produžena suradnja s »iskusnicima« Tadejevićem i Bagadurom.


-To su karakterni dečki, senatori Orijenta, koji nisu tu samo da igraju, već su nešto više od igrača. Oni su i treneri, učitelji i to je jako dobro za mlade igrače što se tiče samog njihovog razvoja – poručio je trener Orijenta.