SuperSport Prva NL

Opatijci pobjedom protiv Dubrave na Kantridi mogu iz trećeg pokušaja preuzeti vrh Prve NL

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto M. ĐEKIĆ

Zoran Bogolin/Foto M. ĐEKIĆ

Lijepo bi bilo baciti pogled s vrha ljestvice, ali ne zamaramo se toliko s time. Ako smo kvalitetni i pravi, onda ćemo prije ili kasnije doći tamo gdje nam je mjesto - kaže trener Bogolin



RIJEKA  Nogometaši Opatije danas će od 15 sati (Maxsport 1) odraditi i drugu od triju uzastopnih domaćih utakmica. Na Kantridu dolazi najbliži susjed na ljestvici – trećeplasirana Dubrava. Trener Zoran Bogolin, za razliku od susreta i remija s Cibalijom, može računati na braniča Duju Ušalja, koji je odradio kartone, dok i nadalje na travnjaku neće biti Nigerijca Goodnessa Ajayija. Vratar Andrej Prskalo obnovio je ozljedu lista pa među vratnicama ostaje Nigerijac David Nwolokor. Ogled druge i treće momčadi na ljestvici propustit će i veznjak Ivor Horvat koji je akomulirao tri žuta kartona. Dubrava je prošlom kolu iznenađujuće izgubila pred svojim navijačima od Croatije Zmijavci nakon serije od triju pobjeda. Opatijci su pak doživjeli prvi domaći remi ove sezone nakon što su pod kultnim stijenama isključivo pobjeđivali.


– Ne trebamo se toliko opterećivati s drugima već razmišljati o sebi i svojoj igri. Moramo pokazati više želje i angažiranosti, a onda će doći do izražaja naša kvaliteta što će nas u konačnici odvesti do naših ciljeva – govori Zoran Bogolin, trener Opatije, koja je ove sezone doživjela samo jedan poraz. I to u prvom kolu, upravo od Dubrave. Taj ogled je po šansama vrlo lako mogao otići i na drugu stranu.


– Nadam se da ćemo im se revanširati, ali treba naglasiti da smo zadovoljni s učinkom u dosadašnjem tijeku sezone. Doživjeli smo jedan poraz u 11 utakmica. Blizu smo vrha, ali s druge strane ne smijemo niti u jednom trenutku zaboraviti da momčadi sa začelja nisu tako daleko. Liga je izjednačena. Samo sa serijama dobrih rezultata možeš nešto opipljivo napraviti – nastavio je Bogolin čija momčad iz dva pokušaja nije uspjela zasjesti na vrh ljestvice. Ovoga petka uslijedit će – treći pokušaj.




– Lijepo bi bilo baciti pogled s vrha ljestvice, makar i na nekoliko dana, ali ne zamaramo se toliko s time. Sezona je duga. Ako smo kvalitetni i pravi, onda ćemo prije ili kasnije doći tamo gdje nam je mjesto. Ako nismo, slijedi nam borba i dodatni rad da budemo još bolji – poručio je trener Opatijaca, od prošloga tjedna vlasnik UEFA Pro licence, koja mu omogućava da zauzme mjesto prvoga trenera u zapisniku utakmice.



Tablice omogućuje Sofascore