Osveta bivših

Opatijce je do pobjede u derbiju na Kantridi odveo zdravi sportski inat: “Želio sam dokazati Orijentu da su pogriješili…”

Ivan Volarić

Dominik Mulac i Mateo Monjac/M. ĐEKIĆ

Dominik Mulac i Mateo Monjac/M. ĐEKIĆ

Ipak sam proveo pet godina u Orijentu, dečki koji igraju tamo su mi ostali prijatelji i nisam htio slaviti gol. Želio sam dokazati Orijentu da su pogriješili... - rekao je strijelac Dominik Mulac



RIJEKA  Prvoligaški susjedski derbi na Kantridi prošao je, gledano iz kuta pobjedničkog sastava Opatije, kao »jedan običan dan u uredu«. Opatijci su samo objeručke prihvatili ponuđeno i rutinski stigli do još jedne pobjede vrijedne vrha prvoligaškog poretka. Neprepoznatljivo slabom Orijentu pod stijenama su presudila dva njihova bivša igrača, koja bi sigurno imala mjesto u »šarenoj« početnoj postavi Krimejčana koja je počela utakmicu na Kantridi. Nikola Macolić je svojedobno proglašen »neperspektivnim«, a Dominika Mulca su na Krimeji ljetos olako pustili.


– Istina, ispalo je da su Orijentu presudili bivši igrači, ali nije to toliko bitno, već da smo pobijedili i nastavili naš niz. Mi se odmah okrećemo idućoj utakmici – govori je nakon utakmice Dominik Mulac, strijelac vodećeg i začetnik akcije za drugi gol Opatije jer je asistencija ipak bila Pejanovićeva.


Mulac nije želio slaviti nakon što je realizirao kazneni udarac koji je izborio uporni Pejanović.




– Ipak sam proveo pet godina u Orijentu, dečki koji igraju tamo su mi ostali prijatelji i nisam htio slaviti gol. Želio sam dokazati Orijentu da su pogriješili… Sretan sam u Opatiji, nadam se da pružam dobre igre. Želim samo nastaviti ovaj niz. Rutinska pobjeda? Iskusna smo ekipa koja zna privesti utakmicu kraju. Igramo specifičan nogomet koji donosi rezultat. Ako nastavimo tim putem, ne moramo se bojati – dodao je Mulac.


Nikola Macolić, vrijedni rapski veznjak, koji može igrati i na poziciji desnoga beka, uvjerava da je danima već naslućivao ovakav rasplet.


– Sam sebi već tri dana govorim da ću zabiti gol Orijentu. I to se na kraju ostvarilo. Zabio sam svoj prvi drugoligaški gol i to protiv svojeg bivšeg kluba. Nema ljepšega od toga – govorio je 21-godišnji prvotimac Opatije. – U prvom poluvremenu smo se mučili, prepustili smo loptu Orijentu, koji unatoč tome nije imao pravu šansu. U nastavku smo skupili glave, svjesni da možemo više. Na kraju smo zasluženo pobijedili.


Opatijci prerastaju u hit prvenstva, nižu uspjehe, a s uspjesima momčad raste na planu igre i samopouzdanja.


– Nikako ne mislimo stati. Idemo iz utakmice u utakmicu. U obrani smo čvrsti, suparnici nam ne stvaraju puno šansi, a prema naprijed ćemo uvijek nešto zabiti – rekao je Macolić.



Tablice omogućuje Sofascore