SuperSport Prva NL

Opatijce čeka novi prvoligaški derbi u Sesvetama: “Respekt suparniku, ali idemo po bodove”

Ivan Volarić

Antonio Pejanović/Foto A. KRIŽANEC

Antonio Pejanović/Foto A. KRIŽANEC

Pokazalo se da možemo zapapriti svim ekipama iz gornjega doma - kaže napadač Antonio Pejanović



RIJEKA Nogometašima Opatije danas od 15.30 sati (izravni TV prijenos Maxsport) predstoji novi derbi u SuperSport Prvoj NL. Nakon gostovanja kod lidera Vukovara i domaćeg susjedskog derbija s Orijentom, pred drugoplasiranim Opatijcima je sudar s trećeplasiranim Sesvećanima. Obje momčadi ovaj ogled u Sesvetama dočekuju s 14 bodova na kontu, Opatijci i s nizom od šest utakmica bez poraza.


– Mi smo i prije početka prvenstva znali da vrijedimo. Nismo mislili da ćemo biti ovako visoko, ali bili smo sigurni da nismo za dno ljestvice – govori Antonio Pejanović, iskusni opatijski napadač. – Jako smo zadovoljni onime što smo napravili do sada. Potrebno je sakupiti što više bodova da se što prije osiguramo, da nam se ne bi ponovila ona sezona kada smo ispali iz ovog ranga natjecanja. Kako sada stvari stoje, tako nešto se neće dogoditi, a s druge strane, pokazalo se da možemo zapapriti svim ekipama iz gornjega doma. Moram naglasiti da je atmosfera u ekipi stvarno jako dobra, kako na terenu, tako i izvan njega. Gušt je dolaziti na treninge, družiti se s ovim dečkima, ali i igrati s njima.


Sesvećani su sve svoje četiri ovosezonske pobjede ostvarili na domaćem terenu. Opatijci su, s druge strane, nakon uvodnog poraza kod Dubrave, ostali neporaženi na tri preostala gostovanja.




– Sesvete su dobra ekipa, što se i vidi po njihovim rezultatima. Imaju dosta dobrih igrača, respektiramo ih, ali respektiramo i sebe. U Sesvete idemo po tri boda – nastavio je Pejanović, koji je protiv Orijenta nakon dugo vremena odigrao cijelu utakmicu i pritom dao veliki obol kod oba pogotka.


– Nedostaje mi pogodak. Dugo nisam zabio, naravno da bih volio zabiti. Golovi su ono što ispunjava svakog napadača. Međutim, dok mi ovako pobjeđujemo, meni je drago da zabijaju moji suigrači. Meni je draže asistirati drugima pa da mi nastavimo pobjeđivati, nego da ja zabijam, a mi ne pobjeđujemo. Doći i će gol, ako Bog da, možda već u Sesvetama. Zdrav sam, spreman, iako sam protiv Orijenta u završnici dobio grčeve jer nisam dugo igrao svih 90 minuta, a tereni su teški. Ipak su treninzi jedno, a utakmice nešto drugo. Da pokucam u drvo, duže vremena nisam ozlijeđen. Više pazim na sebe. Počeo sam obraćati pažnju na neke stvari o kojima sam trebao voditi više računa dok sam bio mlađi. To shvatiš i spoznaš kada dođeš u neke godine i suočiš se s mogućim posljedicama na zdravlje – rekao je Pejanović.


Prskalo je još uvijek u fazi oporavka od ozljede lista, što znači da će Nwolokor početi i treću utakmicu u nizu na vratima Opatije. Neće biti ni braniča Luke Marića zbog privatnih obaveza.



Tablice omogućuje Sofascore