Prva NL

Novi trener Orijenta nakon uspješnog debija: “Uvjeren sam u kvalitetu ovih igrača”

Ivan Volarić

Mateo Monjac, Andro Švrljuga, Sanin Muminović i Rikardo Bagadur/Foto S. DRECHSLER

Mateo Monjac, Andro Švrljuga, Sanin Muminović i Rikardo Bagadur/Foto S. DRECHSLER

Hrabro ću reći: Orijent ima ekipu za prvih četiri, pet mjesta na ljestvici - tvrdi Alen Šušnić



RIJEKA  Remi u Vinkovcima, izboren u posljednjim trenucima utakmice, osjetno je popravio raspoloženje u redovima nogometaša Orijenta. Šok terapija u vidu smjene trenera čini se, barem kratkoročno, donijela je rezultate. Gruborov pomoćnik Andrej Udović vodio je momčad u domaćem uspjehu protiv Dugopolja, a novi trener Alen Šušnić u remiju kraj Bosuta. Doduše, Šušnić je nakon debija na klupi Orijenta bio puno zadovoljniji igrom nego konačnim rezultatom (1:1).


– Prvih desetak minuta nismo krenuli kako sam želio. Krenuli smo s njima u trku, tranzicijski, što je išlo njima u prilog budući da su motorična ekipa. Mislim da je to više bilo privikavanje na brzi teren jer kiša je padala i ubrzala teren. Nakon desetak minuta smo spustili loptu i počeli igrati. Dominirali smo s posjedom, kontrolirali utakmicu.Samo nam je nedostajala realizacija, jer imali smo šansi. Drugo poluvrijeme je bilo još bolje, u posljednjih deset minuta smo preuzeli dodatni rizik, prešli u raspored 3-4-2-1 i stvorili četiri zicera. Na kraju možemo biti sretni s bodom, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. I to ne s golom razlike – govori Šušnić, kojega može veseliti reakcija ekipe na njegove zahtjeve.


– Rekao sam dečkima prijađšnji rezultati nisu ogledalo njihove kvalitete. Hrabro ću reći: Orijent ima ekipu za prvih četiri, pet mjesta na ljestvici. Smatram da dosta dobro poznajem ligu. Igrači su dobro reagirali, vidim da su sretni, zadovoljni i da smo već na prvoj utakmici, nakon tri dana zajedničkog rada – kliknuli. Oni imaju kvalitetu ponavljati dobre igre u kontinutetu. U to sam uvjeren – dodao je novi trener Crvenih koji je prije desetak dana sjedio na klupi Dubrave koja ove srijede dolazi na Krimeju.




– Poznajem Dubravu jako dobro. Imamo dovoljno vremena za pripremu utakmice, dosta igrača koji su osjetili nogomet na malo višoj razini, profesionalci su i sigurno da će se brzo prilagoditi na ubrzani raspored utakmica i novoga suparnika – zaključio je Šušnić