Prva NL

Novi trener Orijenta debitira u Vinkovcima: “Cibalija je jako motorična ekipa”

Ivan Volarić

Noel Bodetić/Foto S- DRECHSLER

Noel Bodetić/Foto S- DRECHSLER

Odradio sam analizu Cibalije, probat ću to prenijeti na igrače. Nadam se da će oni prenijeti na utakmici neke moje ideje - rekao je Šušnić



RIJEKA Nogometaši Orijenta danas od 16.30 sati u Vinkovcima otvaraju serijal od tri utakmice s momčadima iz vrha ljestvice u sedam dana. Krimejčane nakon Cibalije čeka domaći susret s Dubravom pa susjedski derbi na Kantridi protiv Opatije.


– Prvi cilj je stabilizirati ekipu. Pitanje je koliko ćemo u kratkom razdoblju to uspjeti s obzirom na tri utakmice u sedam dana. Nogomet je proces i potrebno je određeno vrijeme da bi se napravila kohezija grupe i da se uigraju linije. Detektirao sam profil igrača, sada nećemo puno mijenjati, ali opet ćemo pokušati nešto napraviti – govori Alen Šušnić, novi trener Orijenta, koji će na novom radnom mjestu debitirati danas protiv vrlo solidne momčadi Cibalije.


– Cibalija nije solidna, nego dobra momčad. Cibalija i Jarun su jako motorične ekipe. Sviđa mi se njihov način igre. Igraju brzo i okomito. Nadam se da ćemo odgovoriti takvom nogometu. Želja mi je da tako i Orijent igra, brzo i okomito. Odradio sam analizu Cibalije, probat ću to prenijeti na igrače. Nadam se da će oni prenijeti na utakmici neke moje ideje – rekao je Šušnić.





Tablice omogućuje Sofascore