Prva HNLŽ

Nogometašice Rijeke protiv Neretve na Kantridi otvaraju povratničku sezonu u Prvoj HNL

Katarina Blažević

Nova-stara trenerica Tihana Nemčić/Foto PIXSELL

Nova-stara trenerica Tihana Nemčić/Foto PIXSELL

Trebali bismo uzeti tri boda, pogotovo jer igramo na svojem terenu - kaže Robert Krznarić, koji će nekoliko kola pomagati Tihani Nemčić, povratnici na mjesto trenerice riječke ekipe



RIJEKA Nogometašice Rijeke danas od 15 sati na Kantridi otvaraju novu sezonu koja označava povratak Prve HNLŽ na Kvarner. Neretva je prvi ovosezonski protivnik Riječanki, koje će u novoj sezoni voditi i novo-staro ime na klupi. Trenerica Tihana Nemčić ovoga je tjedna preuzela sastav seniorki, dok Robert Krznarić ostaje voditelj Škole i trener kadetkinja.


Robert Krznarić


– Tihana je kvalitetna ženska trenerica, koja je radila i u muškom klubu, a kod nas je već bila prva trenerica u sezoni 2017./2018. te se dobro slažemo. Bit ćemo skupa na klupi jer sam ipak djevojke pripremao cijelo ljeto, a i Tihani će trebati nekoliko kola da se »uhoda« s ozbirom na to da je tek krenula raditi s igračicama ovoga tjedna – objašnjava trener Robert Krznarić, koji će sada, kada su seniorke u pitanju, biti pomoćnik.


Pojačanja


– Uzbuđenje zbog povratka u Prvu ligu? Ima ga čak više kod mene, nego kod igračica, ha, ha. Mlađe igračice su dobro trenirale, imali smo pet tjedana, što je sasvim dosta. Dobro su pripremljene, što smo vidjeli na prijateljskoj utakmici protiv Gorice. Starije su imale malo problema s ozljedama pa nisu bile konstantne s treninzima. Ekipa nam je ostala većim dijelom ista, otišla je tek Tara Verbanac, dok je došla Makedonka Danijela Veleska, kojom ćemo »zakrpati« desni bok, te veznjakinja Melisa Ciglarić. Među pojačanjima je i Makedonka Mihaela Nastevska, koja je inače kadetkinja.


Bez gledatelja




Uz Rijeku, novi član prvoligaškog društva je i Međimurje, koje je u doigravanju bilo bolje od Marjana, odnosno odnedavno Hajduka.


Neretva i Međimurje su u našem rangu, dok su Donat i Agram ipak malo kvalitetnije momčadi. Iako, ne bojimo se ni njih jer su naše djevojke pokazale da mogu igrati protiv starijih. U ligi se ističu Osijek, Split i Dinamo, koji se bore za najbolje pozicije na ljestvici. Sigurno će doći iskustvo do izražaja, ipak je i veća kvaliteta nekih igračica, ali ne bojim se. Mikulica i Šulentić su i u Prvoj ligi opasne za svakoga. Bit će zanimljivo, samo da se posložimo u obrani i veznom redu, a u napadu nemam straha. Svakome ćemo napraviti probleme.


Bez gledatelja


Već u prvome kolu riječke će prvoligašice tražiti sva tri boda.


– Ova utakmica je jako bitna zato što je prva i jer je igramo s ekipom protiv koje moramo ciljati na bodove. Ovdje bismo trebali uzeti tri boda, pogotovo jer igramo na svojem terenu – zaključuje trener Robert Krznarić.


Utakmicu na Kantridi, kao i sve ostale tijekom sezone, gledatelji neće moći pratiti uživo. Hrvatski nogometni savez je krajem kolovoza donio odluku kako se sve utakmice Prve i Druge HNLŽ moraju održati bez gledatelja uz pridržavanje epidemioloških mjera kod službenih osoba, članova kluba, novinara itd.


S druge strane, Savez je dopustio da muški klubovi u Trećoj HNL i nižim ligama odaberu otvoreni ili zatvoreni tip organizacije utakmica, odnosno klub može dopustiti dolazak gledatelja, ukoliko posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu. Iz nekog neobjašnjivog razloga ženskim prvoligaškim klubovima takva mogućnost nije dana.