Idealan početak

Niko Gajzler nemilice trese suparničke mreže u dresu Orijenta: “Meni je svejedno protiv koga igram, uvijek dajem maksimum!”

Ivan Volarić

Niko Gajzler/Foto V. KARUZA

Niko Gajzler/Foto V. KARUZA

Prošle sezone u juniorima Rijeke više sam se opterećivao s golovima. Sada ne razmišljam toliko o tome - kaže igrač Rijeke na posudbi na Krimeji



RIJEKA Faal Baboucarr bio je veliki junak Orijentove pobjede nad Šibenikom. Tamnoputi napadač postigao je tri pogotka, no peti, ispostavilo se ključni, zabio je – Niko Gajzler. Igrač Rijeke na posudbi na Krimeji ponovo je zabio pobjedničke pogotke za Crvene. Donedavni junior Bijelih postigao je dva gola u preokretu i gostujućoj pobjedi Orijenta u Gradskom vrtu kod Zrinskog. Prvi na dodavanje Bubnjara, drugi na asistenciju Simčića. Oba u završnici utakmice kada se Krimejčanima smiješio poraz…


– Utakmica nije bila neka ljepotica, oni su nas pritisnuli od početka, a mi smo ipak na kraju uspjeli zabiti dva gola na individualnu kvalitetu. Stvorili smo dvije šanse i na kraju osvojili bodove. Ne treba ni napominjati koliko su ovi bodovi, kao i oni osvojeni protiv Šibenika – važni. Ipak su to dvije vodeće momčadi u ligi. Sigurno će i ova pobjeda biti snažan vjetar u leđa i poticaj da krenemo prema gore na ljestvici – govori 18-godišnji napadač, koji nemilice trese suparničke mreže.


Kvaliteta nije sporna


Činjenica da je Orijentova momčad dvaput u razmaku od šest dana preokrenula rezultat protiv vodećih momčadi lige jasan je pokazatelj da, osim pojedinačne kvalitete, u krimejskoj svlačionici ima i dosta karakternih igrača.




– Slažem se. Kvaliteta nije sporna, ali trebalo je neko vrijeme da se posložimo i prilagodimo jedni na druge. Malo smo lošije izgledali u fazi obrane, ali sada to iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje i bolje. Svjesni smo da kao ekipa moramo igrati bolje obranu – nastavio je Gajzler koji se neočekivano brzo priviknuo na seniorski nogomet.


Ni Matija Frigan nije svojevremeno tako brzo počeo zabijati u dresu Orijenta nakon što je stigao iz juniora Rijeke.


– Meni je iskreno svejedno igram li protiv juniora ili seniora. Nema neke razlike u mojem shvaćanju. Uvijek dajem maksimum bez obzira na to protiv koga igram i uvijek nastojim pružiti maksimum na terenu – dodaje Gajzler, koji je trenutno drugi strijelac lige s četiri pogotka…


Kvota golova


– Ne, nisam si postavio neke ciljeve kada su u pitanju golovi. Prošle sezone u juniorima Rijeke više sam se opterećivao s golovima. Sada ne razmišljam toliko o tome. Bitno je da pružim koliko mogu za uspjeh momčadi, a onda će, vjerujem, s mojim dobrim igrama doći i golovi. Ne gledam toliko na ljestvicu strijelaca i iskreno, stvarno se ne opterećujem s golovima. Bitno je da mi kao ekipa izgledamo bolje i pobjeđujemo iz utakmice u utakmicu. Golovi onda dolaze kao šlag na dobre igre. Kada bih prešao kvotu od deset golova u prvoj debitantskoj sezoni u Prvoj NL, mislim da bi mogao biti zadovoljan.


Utakmicu u Gradskom vrtu završili su Bodetić, Mulac, Črnko, Milanović, Putnik, Lazar, debitant Agić, Gajzler, Simčić, Mohorovičić… odreda igrači koji su ne tako davno nosili dres kadeta ili juniora Rijeke.


– Ima nas dosta… S nekima sam igrao prošle, s nekima pretprošle sezone. Dobra smo klapa, družimo se i van terena. Što se toga tiče stvarno je sve super.


Iduće subote na Krimeju dolazi BSK. Crveni će tražiti i treću uzastopnu pobjedu…


– Naravno, moramo nastaviti ovako, pokušati osvojiti tri nova boda – rekao je osječki junak Crvenih.



Standings provided by Sofascore