Presica u Maksimiru

Nenada Bjelicu na predstavljanju u Maksimiru stiglo i pitanje o “korporaciji”: “To nije problem”

Portal Novi list

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nekad se kod kuće posvađate sa ženom pa nastavite živjeti - rekao je novi-stari trener Modrih



ZAGREB U Maksimiru je održana presica na kojoj je predstavljen novi-stari trener Dinama Nenad Bjelica. Na početku se novinarima obratio predsjednik Velimir Zajec.


– Prvo bih se zahvalio starom treneru Sergeju Jakiroviću. Novi trener je izbor svih nas i sigurni smo da je najbolje rješenje. Dinamo ima sjajnu atmosferu i to će vam svi potvrditi – rekao je Zajec, pa prepustio riječ sportskom direktoru Mariću.


– Svi znamo kakve je Bjelica imao rezultate na klupi Dinama. Sigurni smo da ćemo s njim ponovno biti dominatni i da nećemo zaboraviti naš dugoročni cilj. Sigurni smo da ćemo s Bjelicom ostvariti sve zacrtane ciljeve.




Bjelica je na početku svojeg obraćanja novinarima istaknuo kako nastavlja tamo gdje je stao na klupi Dinama u travnju 2020. godine, a onda se i zahvalio Union Berlinu na “gospodskom rješenju prekida suradnje”.


– Meni je ovo 11. put da dolazim u neki klub, devet puta od toga sam bio vatrogasac. Kad dolazite kao vatrogasac, dolazite jer stvari nisu kakve trebaju biti. Navikao sam na tu situaciju i uvjeren sam da ću izvući ekipu iz situacije u kojoj se trenutno nalazi. Zadnje četiri utakmice nisu bile na razini Dinama, ali ovo je još kvalitetniji kadar nego onaj što je bio kada sam bio prvi put i zadovoljan sam što mogu voditi ovu momčad – odgovorio je Bjelica.


Da li ćete li biti u sjeni svog prvog mandata?


– Mene uopće ne zanima ono što je bilo prije. Ne želim niti jedne sekunde živjeti na staroj slavi. Znam koja je odgovornost na meni i spremam sam ju preuzeti.


Koji su ciljevi pred Vas postavljeni u Ligi prvaka?


– Meni nema razlike između utakmice HNL-a, Kupa i Lige prvaka. Moj najveći cilj je da u svakoj utakmici damo svoj maksimum.


Mislite li da će vam dio navijača zamjeriti zbog izjave o “korporaciji”?


– Čim sjedim na ovom mjestu, jasno je da smo ostavili neke stvari u prošlosti. Odgovorni su ljudi procijenili da to nije toliki problem i ja se slažem s tim. Nekad se kod kuće posvađate sa ženom pa nastavite živjeti. Nije tema razgovora ta izjava, možda ćemo o tome u nekom opuštenom razgovoru.


 Već u subotu je utakmica s Lokomotivom?


– HNL cijelo vrijeme pratim gdjegod da radim. Znam sve o Dinamu, znam sve o svim ekipama. Tako da budite uvjereni da znam kvalitete svih ekipa i neće biti nikakvih problema. Osim toga, u stožeru su nas dočekali kvalitetni ljudi, koji nam mogu dati informacije. U ligi imamo tri ekipe koje su ispred svih, to su Dinamo, Rijeka i Hajduk. Osijek se još traži, dok je ostatak lige ispod. Radujem se prvoj sljedećoj utakmici.


Petković vam je pri odlasku napisao lijepu poruku rastanka, kakav odnos imate s njim?


– Ja sam htio da se mi ponovno sretnemo još dok sam bio trener Trabzonspora i Union Berlina. Imam jako dobar odnos s njim, bilo je u nekim trenutcima turbulentno, ali to je tako. Ja sam čovjek koji će ti dat sve pa očekujem da mi vratiš sve na terenu. Bruno Petković će sigurno igrati dobro, uvjeren sam u to.


Jeste li već pričali o pojačanjima?


– Nismo ni o čemu još pričali. Stvarno mislim da za to trenutno nema potrebe.


Kakav Dinamo želite?


– Mi smo fokusirani na HNL, znamo što nam to donosi, iduće godine možemo direktno igrati Ligu prvaka. Zato je maksimalan fokus na Lokomotivi i na današnji trening. Lokomotiva je iskusna ekipa s dva tri mlada pojedinca i puno prekaljenih HNL igrača. Imaju najdugovječnijeg trenera HNL-a, koji svake sezone potvrđuje svoju vrijednost. Trebat će nam puno agresivnosti, želje i discipline u igri.


Dinamo je u dosta utakmica djelovao uspavano, kako ćete to promijeniti?


– Po tom pitanju nismo još ništa radili, nit ćemo raditi do utakmice jer nemamo vremena. Možete očekivati jedan Dinamo, koji će igrati brži i direktniji nogomet. Moji igrači će dobiti jasne upute što ja želim od njih – rekao je Bjelica.