Probuđeni optimizam

Nenad Bjelica nije krio zadovoljstvo: “Nisam znao koga staviti u momčad…”

Portal Novi list

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

S ovime što smo vidjeli, možemo biti zadovoljni, zabili smo pet pogodaka, mogli smo još koji - rekao je Bjelica



ZAGREB Nenad Bjelica ovako je prokomentirao visoku pobjedu nad Lokomotivom na svojem povratničkom debiju na klupi Dinama.


– Čestitao bih igračima, navijačima i svima u klubu. Uspjeli smo se konsolidirati, iako nismo moglo puno trenirati, nije bilo puno vremena. Velika pohvala dečkima. Lijepo je pobijediti, svi su sretni, možemo se u miru pripremiti za Monaco. Puno smo razgovarali sa svim igračima, prije treninga, a obavio sam i individualne razgovore s igračima. Dovoljno da bi pokazali svoje pravo lice. S ovime što smo vidjeli, možemo biti zadovoljni, zabili smo pet pogodaka, mogli smo još koji. Žao mi je što smo primili pogodak – kazao je u uvodu Bjelica.


Osvrnuo se i na igru stoperskog para, ali i dva pogotka Torrentea.




– Nakon ovog razdoblja svaka pobjeda bi dobro došla. Radujem se što smo se vratili u život, Od Bernauera i Torrentea smo tražili da igraju jednostavno, bila je to kvalitetna utakmica njih dvojice, ali cijela momčad je bila kompaktna. Drago mi je zbog Torrentea, tražio sam njegove golove na videu, nisam ih našao, a sad je zabio dva. Ja sam pragmatičan trener, ne umirem u lijepiti, želim pobjeđivati. Direktnim nogometom smanjujemo rizik pred našim golom, S tim da nismo stigli trenirati, ali rekli smo igračima što želimo od njih. Dosta smo trčali kad smo izgubili loptu, Petković je bio naš prvi obrambeni igrač. Trka je bila na visokoj razini.


 Stojkovića nije bilo zbog ozljede.


– Malo mu se zgrčio mišić, ali mogao bi biti u konkurenciji za Monaco, isto kao i Theophile. Nismo s Stojkovićem željeli riskirati. Imamo zaista kvalitetan kadar, dva dana me boljela glava, nisam znao koga staviti u momčad.