Prva NL

Napadač Orijent uoči Dugopolja: “Nakon odlaska trenera, na potezu smo mi igrači”

Ivan Volarić

Mateo Monjac/Foto A. KRIŽANEC

Mateo Monjac/Foto A. KRIŽANEC

Jedino što možemo je da počnemo stvarati još više šansi, da i dalje vjerujemo u sebe i pomažemo jedan drugome - rekao je Mateo Monjac



 RIJEKA Nogometaši Orijenta nakon startnog remija protiv Zmijavčana, te triju uzastopnih poraza, od kojih su dva prvenstvena (Sesvete i Zrinski), danas od 17 sati s novim, privremenim trenerskim rješenjem na klupi dočekuju Dugopolje. Vodstvo Krimejčana nakon posrtaja u Gradskom vrtu uručilo je otkaz trener Slobodanu Gruboru i barem privremeno povjerilo momčad njegovu pomoćniku Andreju Udoviću u nadi da će ovaj potez prodrmati momčad i odvesti Crvene do prve pobjede ove sezone.


– Imao sam osjećaj da će nas sve ono što smo prošli prošle sezone dodatno mobilizirati i da ćemo krenuti kako treba. Bio sam uvjeren u dobar start, pogotovo što smo imali dosta povoljan raspored. Međutim, stvari se nisu odigrale kako smo htjeli. Ne znam iz kojeg razloga. Ne mogu reći da igrači nisu željeli. Jednostavno su se stvari tako poklopile. Svatko od nas bi trebao krenuti od sebe i pružiti više nego do sada. Sada kada je trener otišao, na potezu smo mi igrači. Nadam se da ćemo krenuti uzlaznom putanjom – govori krilni napadač Mateo Monjac.


Novo dokazivanje


Smjena trenera uvijek, barem kratkoročno, donese određeni pozitivni šok za momčad.




– Promjena trenera za većinu igrača znači da na neki način kreću od nule, odnosno da im slijedi neko novo dokazivanje. Ovo je šansa svim igračima da pokažu da zavrijeđuju minutažu. Tko god uđe, mora pokazati da zaslužuje dres Orijenta. I što je najvažnije, da na bilo koji način pobijedimo utakmicu. Mi smo sada u situaciji da ne možemo zabiti što god stvorimo. Nadam se da će se sada okrenuti i da ćemo zabiti iz jedne šanse. Nogomet je specifičan sport baš po tome da nema pravila – nastavio je Monjac.


Orijent već nekoliko sezona ima problem igre na domaćem terenu. Krimejčani pred svojim navijačima ne stvaraju puno prilika, a ono što i prirede, obično olako promaše.


– Ne znam je li u pitanju neki psihološki aspekt… Kada pogledamo ostale ekipe, recimo Dubravu koja je na vrhu, sve su to dobri, mladi igrači, ali njima se valjda poklopi dobar ulazak u sezonu i nastane dobra energija. Kod nas je možda u pitanju neka psihološka blokada. Dugopolje? Prvenstvo je tek počelo. Bitni smo mi, moramo gledati sebe i kako da mi budemo bolji. Vjerujem u ovu ekipu. U ovoj ligi smo po kvaliteti sigurno za sredinu ljestvice, ali moramo raditi na sebi jer u tom slučaju se neće puno pitati suparnika. Liga nikad neće biti izjednačenija nego ove sezone.


Monjac igra dobro, spreman je, ali nema pogotka. Orijent je još bez gola u tri prvenstvena kola.


– U pripremama sam zabijao i asistirao, odlično sam se osjećao, ali nikako da se otvori. Radimo na treninzima na realizaciji, no kada dođe utakmice kao da je suparnička mreža začarana za nas. Jedino što možemo je da počnemo stvarati još više šansi, da i dalje vjerujemo u sebe i pomažemo jedan drugome. Svatko treba krenuti od sebe i početi davati više za Orijentov dres kako bismo krenuli prema sredini ljestvica. Trenutna situacija ne priliči Orijentu – poručio je Monjac.



Tablice omogućuje Sofascore