Prva NL

Na Kantridi se igra derbi kola Prve NL, Opatijci priželjkuju pobjedu protiv Jaruna

Ivan Volarić

David Žabec/Foto M. ĐEKIĆ

David Žabec/Foto M. ĐEKIĆ

Sigurno su među tri, četiri najbolje momčadi u ligi. Bit će zahtjevno, travnjak na Kantridi nije baš idealan, a treba vidjeti i kako će biti vrijeme - kaže David Žabec, 28-godišnji Zagrepčanin



 RIJEKA  Sedam osvojenih bodova u posljednje tri utakmice, odnosno dvije pobjede i jedan remi u posljednja tri nastupa dodatno su nabildali ionako poprilično pozitivno nabijeno raspoloženje u redovima nogometaša Opatije, koji danas od 16.30 sati na Kantridi dočekuju Jarun. Zagrepčani pod vodstvom trenera Jerka Leke također jako dobro izgledaju ove sezone, uostalom u prošlom kolu nanijeli su jedini poraz do tada vodećoj i neporaženoj Dubravi.


– Atmosfera je stvarno top. Ne pamtim da je u ijednom klubu bila takva atmosfera kao u Opatiji. Reći ću jedan glupi, ali dovoljno ilustrativan primjer. Idemo piti kavu, a za stolom je nas 15! Stalno smo zajedno i to zajedništvo se onda prenosi i na teren. Izgubili smo u prvom kolu kod Dubrave gdje po prikazanome nismo trebali doživjeti poraz, ali nismo nakon toga pali. Upravo suprotno. Protiv BSK-a smo u prošlom kolu odigrali najbolju utakmicu do ove sezone. Čak smo i sami sebe iznenadili koliko možemo. Baš smo ih izdominirali – govori David Žabec.


Ponikao u Dinamu


Novi, 28-godišnji napadač Opatijaca ponikao je u omladinskom pogonu Dinama i prije dolaska na Kantridu nosio dres niza zagrebačkih klubova.




– Po meni naša utakmica s Jarunom je derbi kola. Riječ je o pravoj zagrebačkoj ekipi, sve su to uglavnom »španeri« koji vole igrati. Sigurno su među tri, četiri najbolje momčadi u ligi. Bit će teško i zahtjevno, travnjak na Kantridi nije baš idealan, a treba vidjeti i kako će biti vrijeme. Bit će sigurno drugačija utakmica nego u Bijelom Brdu – tvrdi napadač Crno-bijelih.


Bez istrčavanja


Možda će utakmica biti sličnija onoj s Rudešom prije dva tjedna kada su Opatijci u nastavku stigli do pobjedničkog pogotka.


– To smo baš komentirali međusobno. Očekuje nas utakmica s puno duela i trke. Bit će najbitnije ne primiti gol, a prema naprijed uvijek nešto izmislimo – dodao je Žabec, koji se ne želi zaletati s prognozama, no ukoliko Opatijci nastave nizati pozitivne rezultate mogli bi visoko ove sezone.


– Ne želim se istrčavati s nekim teškim riječima i primjerice reći da imamo momčad za među tri najbolje u ligi. Opet, po imenima, odnosno igračkoj kvaliteti imamo momčad za takve domete. S druge strane novi smo u ovoj ligi i ne trebamo se zaletavati. Idemo utakmicu po utakmicu dalje. Kada bi dobili Jarun imali bi se čemu u utorak nadati u Vukovaru, a onda slijedi Orijent… Iz derbija u derbi? Istina, ali svaka utakmica je u ovoj ligi derbi. Nema slabih suparnika – rekao je Žabec.



Tablice omogućuje Sofascore