SuperSport NL

Na Drosini će se sastati dva talijanska stručnjaka, Tramezzani je Gattusa nazvao – “Ludim konjom”

Roberto Car

Paolo Tramezzani/Foto V. KARUZA

Paolo Tramezzani/Foto V. KARUZA

U Rinu sam uvijek vidio sebe kao igrača. Po karakteru, osobnosti, hrabrosti - rekao je trener Istre 1961 o treneru Hajduka



PULA Današnja utakmica između Istre 1961 i Hajduka tradicionalno je ona koja privlači najviše pažnje na istarskom poluotoku. Ona koja dovodi najviše gledatelja na tribine »Drosine« pa ne čudi da je prošlogodišnji dvoboj ovih klubova privukao rekordnih 8.606 gledatelja, a i danas se očekuje slična brojka, vrućini usprkos jer susret počinje u 18.15 sati.


– Zadnja utakmica bila je teška, bilo je teško primiti četiri gola, što je ostavilo traga, ostavilo poneki ožiljak – kaže trener Zeleno-žutih Paolo Tramezzani. – Danas je nova utakmica, za novi početak. Svi igrači su spremni za nastup, nema ozlijeđenih niti bolesnih. Za Heistera ne znam koliko je spreman, ali dobro je trenirao i bit će u konkurenciji. Nije igrao dosta dugo pa ću nakon zadnjeg treninga odlučiti o sastavu.


Hajduk?




– Znate da ga volim. To je klub moga srca, imao sam tamo prekrasno iskustvo. No, ono što sad osjećam za moje igrače, puno je veće. Za njih bih dao i »krv«. Lijepo je igrati protiv Hajduka, protiv Rina. No, ovo je utakmica između Istre 1961 i Hajduka, a ne Tramezzanija i Gattusa. Odličan odnos između Rina i mene ostat će uvijek nakon utakmice, ali nadam se da će moji igrači raditi ono što znaju i ono što su uvijek radili. Srce su uvijek ostavili, s te strane im ništa ne mogu zamjeriti, daju sve što imaju.


Na osnovu ovoga jasno je da visoki porazi od Dinama i Rijeke neće natjerati trenera Istre 1961 na promjenu načian igre u obrani.


– Svi ste zaljubljeni u ovu momčad jer igra hrabro. To se navijačima sviđa i motiva da to mijenjam, iskreno, ne vidim.  Ne plašim se prvih poteškoća, u suprotnom ne bih radio ovaj posao. Život me naučio kako živjeti »usrana vremena« i kako ih prebroditi, na i izvan terena. Neću napraviti korak natrag, nastojim im dati sigurnost. Nema sumnje da smo izgubili malo na sigurnosti i odlučnosti zbog golova koje smo primili.  Vratimo li dosadašnji duh, nema razloga za promjene, Naravno da se za iskorak, moramo obraniti. Kvalitetna obrana ti daje hrabrost, jer kad se povlačiš pred svoj gol, suparniku signaliziraš da ga se plašiš. Taj signal ne želim dati – uvjerava Tramezzani.


Zanimljivo je da je trener Hajduka Gennaro Gattuso na presici trenera pulskog sastava nazvao »Ludi konj«.


– Bili smo dva »luda konja«. Kad smo igrali međusobno, tražili smo se na terenu kako bi se sudarali. Grizli se. I na terenu, ali i izvan njega. Za nas dvojicu utakmica nije završavala u 90. minuti, završavala je u tunelima prema svlačionicama. U Rinu sam uvijek vidio sebe kao igrača. Po karakteru, osobnosti, hrabrosti. Bili smo vrlo slični na terenu. I lijepo je ponovno ga susresti, kao i njegovog pomoćnika Gigija Riccija koji je bio moj suigrač. Kako god završila utakmica, naš odnos će uvijek biti isti.


Tu priča o Gattusu nije stala, što samo dokazuje koliko ga respektira.


– Tko je Rino Gattuso kao trener? Dovoljno je reći kako je vodio Milan, Napoli, Valenciju i Marseille. Tko je Rino kao osoba? Pisa je bila pred stečajem, nisu mogli plaćati igrače i osoblje i Gattuso je iz svog džepa platio igrače i osoblje. To je Rino Gattuso kao čovjek – zaključio je Paolo Tramezzani.