Utakmica za utakmicom

Modri se nakon Aldo Drosine okreću Salzburgu, Bjelica još uvijek traži dobitnu formulu

Davor Petrović

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Sve priče o krizi Salzburga padaju u vodu kada se objektivno sagledaju utakmice u Varaždinu i Puli



ZAGREB  Pulska uvertira za sutrašnje gostovanje kod RB Salzburga u trećem kolu Lige prvaka definitivno nije donijela puno razloga za optimizam Nenadu Bjelici i njegovim štićenicima. Pri tome je od konačnog ishoda (2:2) puno bitnija blijeda izvedba, ispod razine koja se očekuje od momčadi takvog kalibra. Stoga nije pretjerano reći da je medeni mjesec Bjeličinog povratničkog mandata u Dinamu definitivno završio.


A prije samo tri tjedna Maksimirsku 128 zapljuskivali su valovi optimizma, koje su izazvale prve dvije utakmice pod njegovim stručnim vodstvom. Uvjerljiva pobjeda nad Lokomotivom (5:1) i remi s Monacom u Ligi prvaka (2:2) doživljeni su kao nova zora nakon koje sasvim sigurno mora doći dugo sunčano razdoblje na svim poljima.


Međutim, samo dva kola SuperSport HNL-a kasnije stigla je nagla promjena raspoloženja.




Doduše, mršava izvedba na gostovanju kod Varaždina gurnuta je pod tepih zbog minimalne pobjede (1:0) i uvjerenja da je na momčad utjecala velika psihička i fizička potrošnja iz četiri dana ranije odigranog ogleda s Monacom. Uz to, svi su vjerovali da će Bjelica donijeti kvalitativni pomak tijekom reprezentativne stanke. Sada se pokazalo da situacije baš i nije tako dobra.


Nakon remija s Monacom svi vezani uz Maksimirsku 128 razmišljali su o mogućem plasmanu u nokaut-fazu Lige prvaka i pri tome su izdvojili Salzburg kao veliku priliku za prvi korak prema tom cilju. Naime, najjača austrijska momčad ove jeseni ne izgleda pretjerano dobro već neko vrijeme, s time da niti ne pokazuje znakove poboljšanja. Naravno, Salzburg je samim time označen kao suparnik protiv kojeg se može podebljati bodovni saldo.


Sada, međutim, situacija ne djeluje tako dobro za Dinamo jer zadnje utakmice sugeriraju da Bjelica još uvijek traži dobitnu formulu. Osim toga, sve priče o krizi Salzburga padaju u vodu kada se objektivno sagledaju utakmice u Varaždinu i Puli. Istina, sutrašnji suparnik djeluje kao momčad koja se nalazi u lošoj formi, no teško se oteti dojmu da je Dinamo puno dalje od takvog stanja.


Zapravo, u ovom trenutku odgovorne iz Maksimirske 128 može veseliti samo linearni rast broja članova kluba, koji je prvi puta u povijesti probio brojku od pedeset tisuća. Dinamo je još u ponedjeljak rasprodao sve ulaznice za utakmicu u Salzburgu, koje je dobio za svoje navijače, a to sugerira da ljudi vjeruju u Bjelicu. S druge strane, primjeri iz povijesti govore da se takvo raspoloženje može vrlo brzo okrenuti. U slučaju da Dinamo u Salzburgu ne pruži ono što navijači očekuju, mogao bi izgubiti više od utakmice.