Noel Bodetić

Mladi branič Rijeke igra sve bolje u dresu Orijenta: “Nadao sam se pozivu s Rujevice…”

Ivan Volarić

Noel Bodetić/Foto S. DRECHSLER

Noel Bodetić/Foto S. DRECHSLER

Sada sam uhvatio kontinuitet igara, dobro se osjećam i iz utakmice u utakmicu se dižem - kaže Bodetić



RIJEKA Nogometaši Orijenta ugodno su iznenadili u Borovom naselju onda kada se to najmanje očekivalo. Krimejčani su na »noge« lideru SuperSport Prve NL otputovali bez sedam, osam igrača, mnogi su ih već unaprijed prežalili, no i tako oslabljena momčad Orijenta uspjela je osvojiti tri važna boda za bijeg sa začelja ljestvice.


– Budući da nas je dosta nedostajalo, a rezultati su bili pozitivni, međutim bili su bez pobjeda, ova tri boda su nam baš dobro došla. Pobjeda je ostvarena na gostovanju, kod vodeće momčadi lige, bilo je teško, ali mislim da smo je zaslužili. Znali smo da nam je kontra forte, ali isto tako da moramo držati čvrsto obranu da bismo mogli prema naprijed nešto napraviti – govorio je nakon utakmice Noel Bodetić, lijevonogi branič Orijenta i asistent za jedini pogodak Baboucarra Faala u završnici utakmice… – Ovo je bilo najteže od triju uzastopnih gostovanja pa samim time ova tri boda dobivaju na težini. Sada nas čeka dobar teren u Zmijavcima. Idemo se nadigravati pa što bude. Tek nakon toga ćemo razmišljati o Sesvetama.


Igračka širina


Ova utakmica donijela je saznanje da u sastavu Orijenta ima nešto više igračke širine nego što se to možda mislilo. Kovačević, Zrilić, Zuliani… pokazali su da se na njih može osloniti. Od ranije je u tu skupinu ušao i Prpić.




– Istina, možda te naše igračke širine nismo bili ni svjesni uoči ove utakmice. Međutim, svi dečki, od prvog do zadnjeg, pokazali su da mogu nositi dres Orijenta i da imaju što pokazati – dodao je Bodetić, koji je najbolja potvrda da s mladim igračima treba imati strpljenja.


Ovaj ljevonogi bek stigao je pretprošlog ljeta s Rujevice na posudbu. Prošle sezone su njegova izdanja izazvali mnoge sumnje u daljnji igrački razvoj, no Bodetić je u posljednje vrijeme među najboljim igračima Orijenta. Djeluje sve čvršće i sigurnije, a osim toga sve češće se pojavljuje u završnici, što je veliki plus za svakog beka.


Kontinutet igara


– Uvijek je najteža prva godina prelaska iz juniorskog u seniorski nogomet. Možda prve sezone Orijentu, te minute koje sam dobivao, nisu bile ravnomjerno raspoređene pa sam prvu polusezonu igrao više, a drugu manje. Sada sam uhvatio kontinuitet igara, dobro se osjećam i iz utakmice u utakmicu se dižem. Bit će to OK. Pogodak? Uvijek pokušavam zabiti gol, ali i asistencije se pišu. Tu sam da pomognem ekipi. U prvom redu svojim angažmanom u fazi obrane, a zašto ne onda i u napadačkom dijelu – smatra ovaj 20-godišnji Puljanin koji ima ugovor s Rijekom do ljeta 2027. godine.


Jasno je da se nada da će njegove partije u dresu Orijenta izazvati adekvatni odaziv na Rujevici i izazvati efekte kakvi su se dogodili u slučaju Frigana, Smolčića, Hodže…, odreda mladih igrača RIjeke koji su se uspješno afirmirali na Krimeji.


– Nadao sam se pozivu s Rujevice i nakon prve sezone… Međutim, situacija je bila kakva je bila. Ovo je sezona u kojoj se moram stabilizirati, nametnuti, stasati i biti spreman za povratak u Rijeku kada stigne poziv – rekao je Bodetić.