Dva pogotka postigao je Kovačić čime je bio najzaslužniji za nova tri boda aktualnog engleskog prvaka koji je time opet samo bod iza vodećeg Liverpoola.


Fulham je bio opasniji na početku susreta, a takav ritam utakmice doveo je i do vodstva gostiju u 26. minuti. Fantastično je petom asistirao Meksikanac Jimenez, dok je spretno domaću mrežu pogodio Andreas Pereira.




Nije dugo trebalo Manchester Cityju da se vrati u igru. Šest minuta kasnije, nakon kornera, lopta se odbila na 12 metara od gostujućih vrata. Na nju je natrčao Kovačić i pospremio je pod gredu za 1-1. Još je ljepši pogodak Kovačić postigao odmah na startu drugog poluvremena.


U 47. minuti Foden je ubacio loptu, Bernardo Silva lijepo smirio i uposlio Kovačića koji je s vrha šesnaesterca precizno naciljao za 2-1 i svoj treći prvenstveni pogodak ove sezone.


Veliku šansu za 2-2 Fulham je propustio u 68. minuti, točnije Traore, koji je bio sam pred Edersonom, ali ga nije uspio prevariti. Na drugoj strani, u 82. minuti, dvoboj je zaključen, a pogodak za 3-1 je dao belgijski nogometaš Doku. U 88. je Muniz smanjio na 2-3, ali do kraja Fulham nije imao pravu šansu za izjednačenje i krađu jednog boda s Etihada.


Kovačić i Joško Gvardiol su odigrali cijelu utakmicu za Manchester City, s tim da je Gvardiol imao nekoliko uistinu impresivnih obrambenih intervencija.


Jednak broj bodova kao Manchester City ima Arsenal koji je ove subote na domaćem terenu svladao Southampton 3-1. Svi su pogoci postignuti u drugom poluvremenu.


Arsenal je dominirao kroz cijelo prvo poluvrijeme, ali unatoč čak 14 udaraca, samo su jednom domaći igrači gađali unutar okvira vrata. Southampton je otišao na odmor čiste mreže, a onda je početkom drugog dijela kaznio domaćina.


Archer je u 55. minuti pogodio za 1-0 gostiju koji su u vodstvu uživali tek tri minute. Prvo  je Havertz pogodio za 1-1, dok je Arsenal okrenuo rezultat već u 68. minuti kada je za 2-1 zabio Gabriel Martinelli. Ogled je zaključio Saka golom za 3-1 u 88. minuti.


Arsenal  će 22. siječnja, u okviru Lige prvaka, dočekati na svom stadionu zagrebački Dinamo.


West Ham je na domaćem terenu svladao Ipswich 4-1. Uvodna dva pogotka su postignuta u startnih šest minuta. Domaćin je poveo u drugoj golom Collinsa, dok je u šestoj izjednačio Delap. Potom je West Ham novog prvoligaša slomio krajem prvog i početkom drugog dijela s dva gola. Strijelci su bili Kudus i Bowen. Posljednji pogodak na susretu dao je Lucas Paqueta za 4-1.


S čak 5-3 je Brentford pobijedio Wolverhamtpon. U tom ogledu je šest golova postignuto u prvom dijelu, a posljednji Wolverhampton je upisao već šesti poraz.


Leicester je po prvi puta slavio u ovoj povratničkoj sezoni. S minimalnih 1-0 je bio bolji od Bournemoutha uz pogodak Buonanottea u 16. minuti.


U prvom ogledu sedmog kola nogometaši Liverpoola su osvojili tri gostujuća boda pobjedom 1-0 kod Crystal Palacea. Time je Liverpool potvrdio prvo mjesto na ljestvici.


U prvom poluvremenu Liverpool je potpuno dominirao, a bolju igru je naplatio već u devetoj minuti kada je domaću mrežu zatresao Portugalac Diogo Jota. Sve ostale šanse od strane Liverpoola u prvih 45 minuta su ostale neiskorištene, a u drugom poluvremenu situacija se na travnjaku posve promijenila. Crystal Palace je napadao i prijetio izjednačenjem, ali gosti su predvođeni golmanom Alissonom Beckerom uspjeli odbiti sve nalete i sačuvati tri boda.


U nedjelju su na rasporedu posljednje tri utakmice ovog kola, a sastaju se Aston Villa – Manchester United, Chelsea – Nottingham Forest i Brighton – Tottenham.


Premier liga, 7. kolo:


Arsenal – Southampton 3-1 (Havertz 58, Martinelli 68, Saka 88 / Archer 55)


Brentford – Wolverhampton 5-3 (Collins 2, Mbeumo 20-11m, Norgaard 28, Pinnock 45+2, Carvalho 90 / Cunha 4, Strand Larsen 26, Ait Nouri 90+3)


Leicester – Bournemouth 1-0 (Buonanotte 16)


Manchester City – Fulham 3-2 (Kovačić 32, 47, Doku 82 / Pereira 26, Muniz 88)


West Ham – Ipswich 4-1 (Antonio 1, Kudus 43, Bowen 49, Paqueta 69 / Delap 6)


Crystal Palace – Liverpool 0-1 (Diogo Jota 9)