“Bila je to teška utakmica. Patili smo kao ekipa i odnijeli važnu pobjedu”, izjavio je Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.


U lučkom gradu Vigu ušao je u igru u 63. minuti, a tri minute kasnije dodao je loptu napadaču Viniciusu Junioru koji ju je proslijedio u mrežu.




“Viniju uvijek govorim da će doći do lopte bude li tako utrčavao u kazneni prostor jer je brz pa mu ju je lako dodati”, rekao je hrvatski vezni igrač.


Modrić je došao do 250. pobjede u 369 odigranih utakmica u prvenstvu Španjolske, pa je na poklon dobio dres sa simboličnim brojem 250.


“To je impresivni broj pobjeda, ali potrebno je još pobjeda i još titula. Real Madrid te na to obvezuje”, rekao je.


Modrić je kapetan Real Madrida za koji igra od 2012. godine. Najviše prvenstvenih pobjeda ostvario je upravo protiv Celte. Protiv ekipe iz sjeverne pokrajine Galicije izašao je kao pobjednik 19 puta.


Real Madrid se trenutno nalazi na drugom mjestu u prvenstvu iza Barcelone. Modrić je s “kraljevskim klubom” bio prvak 2017., 2020., 2022. i 2024. godine.


U subotu je zaigrao u dobi od 39 godina i 40 dana čime je prestigao nekadašnjeg mađarskog napadača Ferenca Puskasa koji je 1966. nastupio za Real u kup utakmici s Betisom u dobi od 39 godina i 36 dana.


“Ne sviđa mi se što me se pamti po godinama, ali to jest impresivno”, rekao je Modrić novinarima okupljenima podno stadiona u Vigu.


“Jako sam ponosan što sam ostvario taj povijesni rekord i što nastavljam igrati za najbolji klub na svijetu”, dodao je.


Modrić, koji je tijekom 547 utakmica za Real Madrid u svim natjecanjima osvojio 27 trofeja, nije se mogao odlučiti za najdraži trenutak.


“Doista je teško izabrati. Ponosan sam što su mi se dogodile velike stvari u Real Madridu, počevši od potpisivanja ugovora s klubom, osvajanja Lige prvaka, pa prvenstva do toga sam najdugovječniji igrač kluba i ujedno klupski rekorder po broju osvojenih trofeja”, izjavio je.


Dao je do znanja da ne vidi kraj karijere u klubu s kojim ga ugovor veže do 30. lipnja.


“Sretan sam zbog svega što sam postigao. Potrebno je nastaviti”, napomenuo je.


Ove sezone je nastupio u 13 utakmica za klub, a redovito igra i za reprezentaciju Hrvatske čiji je kapetan.


“Fizički se dobro osjećam. Igram, a upravo je to ono što želim. No najvažnija je ekipa pa kada igram dajem sve od sebe kako bih joj pomogao da pobijedi”, izjavio je.


Modrić je poručio da ga s Real Madridom čekaju “jako teški tjedni” u Ligi prvaka i španjolskom prvenstvu.


“Iznimno smo kvalitetni, ali to nije dovoljno, nego moramo iskazati i zajedništvo. A daš li sve od sebe, nogomet će ti to vratiti”, zaključio je.