Nova sezona

Kreće Treća HNL – zapad, trener Krka poručuje: “Nema nerealnih ciljeva”

Ivan Volarić

Elvis Brajković

Elvis Brajković

Svi se slažu da bismo trebali biti u gornjem dijelu ljestvice. Bitne su rezultatska stabilizacija i afirmacija mladih domaćih igrača. To je prioritet - kaže Brajković



RIJEKA Nogometaši Krka današnjom utakmicom protiv Kraljevice pred svojim navijačima otvaraju povratničku sezonu u Trećoj NL – zapad. Novi trener Elvis Brajković preuzeo je ljetos momčad od Igora Tkalčevića po ispadanju iz SuperSport Druge NL i složio igrački mozaik za novi početak Bodula.


– Imali smo problema po mojem dolasku jer je otišlo dosta igrača iz prošlosezonske ekipe. Malo smo kasnili s ekipiranjem jer se čekalo sa Skupštinom i novim predsjednikom, a nije se ništa poduzimalo dok se nije odradio taj dio posla. Imali smo objektivnih problema na startu. Prvi dio priprema odrađivali smo u skromnim okolnostima po pitanju kadra, doveli smo Jukičića i Vukajlovića, a trebalo nam je još pet, šest igrača koje je naš sportski direktor Perušić pronašao – započeo je Elvis Brajković.


Roster


– Uspjeli smo pritom vratiti Golemca i Bokulića. Neke pozicije bile su nam diskutabilne pa smo doveli vratara, vratili smo Husića iz Grobničana, došao je Artem iz Opatije. Kada sada sve pogledam, zadovoljan sam. Nije to bilo loše ni prvi dan, ali trebali smo se adekvatno popuniti na nekim pozicijama. Sve zajedno potrajalo je malo duže, ali mogu reći da smo na kraju zatvorili dosta dobar roster. Dobro smo popunjeni. U pripremama smo čak pružali dobar otpor ekipama iz višeg ranga, a sigurno da će ovoj ekipi trebati još nekoliko kola da bi pokazala svoje pravo lice – govori Brajković i dodaje da u novoj sezoni pred momčad nisu stavljeni (pre)visoki ciljevi.




– Nema nekih nerealnih ciljeva. Svi se slažu da bismo trebali biti u gornjem dijelu ljestvice, a tako i ja razmišljam. Prošle sezone okusilo se višu ligu, vidjelo se koliko je to zahtjevno. Ove sezone bitne su rezultatska stabilizacija i afirmacija mladih domaćih igrača. To je prioritet – nastavio je Brajković i osvrnuo se na trećeligašku konkurenciju.


Kvaliteta


– Neću reći da je liga slabija nego prijašnjih godina, ali treba uzeti u obzir da je mali bazen iz kojeg se crpe igrači. Klubovi iz viših rangova, dakle, Opatija i Orijent, vuku igrače iz Grobničana. Iz Grobničana nemaju gdje, pa vuku igrače iz Treće NL, a onda smo mi prisiljeni potražiti igrače u Četvrtoj NL. Puno je klubova s ambicijama, a čini mi se da je manje kvalitetnih igrača nego ikad. Liga će unatoč tome biti zahtjevna, svi znaju kako je to igrati u Bujama, Senju, Labinu… Teško je tamo doći do bodova bez obzira na kvalitetu igrača. Liga će biti izjednačena, a u red favorita možda se mogu svrstati Pazinka, Rovinj, Banjole, Rudar, Halubjan i, naravno, Krk. Tu je uvijek neugodna Kraljevica, Vinodol… Mislim da neće biti izrazitih favorita i da će se skupina klubova boriti za pozicije u vrhu – rekao je Brajković.


Raspored

TREĆA NL – ZAPAD (17.30)


HRELJIN (18): Naprijed – Crikvenica


NOVI VINODOLSKI: Vinodol – Buje


KRK: Krk – Kraljevica


LABIN (18): Rudar – Halubjan


CRES (18): Cres – Medulin 1921


SENJ: Nehaj – Banjole


NOVALJA: Novalja – Pomorac 1921