Zabava i edukacija

Kostrena i Pomorac 1921 treću godinu zaredom bili su domaćin Liverpoolovoj nogometnoj akademiji

Katarina Blažević

Foto M. ĐEKIĆ

Foto M. ĐEKIĆ

Šestorica trenera iz Liverpoolove škole vodili su treninge uz pomoć šestorice domaćih trenera



KOSTRENA  Treću godinu zaredom Kostrena je bila domaćin Liverpoolovoj nogometnoj akademiji pa je tako oko 90 djece od šest do 14 godina kroz tri dana na igralištu Žuknica usavršavalo svoje nogometno znanje i vještine. A osim mladim nogometašima, ovaj nogometni kamp dobro dođe i trenerima iz Nogometnog kluba Pomorac 1921. Šestorica trenera iz Liverpoolove škole vodili su treninge uz pomoć šestorice domaćih trenera u Kostreni.


– Ove godine smo radili u šest grupa i djeca su došla iz raznih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva. Zapravo, možemo reći da ovih godina je više djece i bilo izvan naše Primorsko-goranske županije pa smo tako ove godine djecu imali i iz Hvara, Zadra, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Mađarske… Čak je bio i jedan Amerikanac koji je inače rodom iz Hrvatske – govori Martin Dorčić, voditelj škole nogometa Pomorca 1921, odnosno jedan od organizatora ove akademije na Kvarneru.


Paulo Županović zaslužan je što je Liverpool prije tri godine odabrao Kostrenu za organiziranje ovoga kampa u Hrvatskoj. Inače, Liverpool ovakve kampove održava u mnogobrojnim europskim državama.




– Svakako je ovaj kamp odličan i za naše igrače, kao i trenere. Ipak se radi o jednom od najboljih kubova Europe i osim što se djeca educiraju i treniraju na engleskom jeziku, velik je plus i za našu školu nogometa gdje se uče nove metode rada. Naravno, na kraju je to lijepa promocija i za naš klub – dodao je Dorčić.


Zadnjeg dana kampa dodijeljene su i nagrade najboljim pojedincima, ali iz Pomorca naglašavaju kako to ipak nije najvažnija stavka kampa, već dobra zabava za mlade nogometaše, kao i nogometno educiranje te međusobno druženje. A veliku je podršku od svojih kolega dobio vratar iz Sjeverne Makedonije, nakon što se na jednom od treninga teže ozlijedio. Mladi nogometaš je to junački podnio, a odmah mu je pružena i pomoć uz želju da se što prije vrati na travnjak…