Povijesni uspjeh Slovenije

Kek: ‘Nisam baš vjerovao, ali pokazali smo snagu. Ovo je početak novog doba slovenskog nogometa’

Hina

Reuters

Reuters

Nagrađeni smo za svoj rad u posljednjih nekoliko godina, kaže Gnezda Čerin



Izjave slovenskog izbornika Matjaža Keka i reprezentativca Adama Gnezde Čerina, koji je proglašen igrače utakmice u kojoj je Slovenija odigrala 0-0 protiv Engleske u Koelnu te po prvi put u povijesti izborila nastup u nokaut fazi na velikom natjecanju.


Matjaž Kek, slovenski izbornik:


“Nisam baš očekivao da ćemo proći. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Danas smo igrali protiv jednog od favorita turnira. Kroz cijeli dan osjećao sam se pozitivno i večeras smo pokazali mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema. Iznimno sam ponosan na ovu momčad. Vidjeli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet. Veselimo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu. Imali smo tešku skupinu, ali imamo vrhunsku momčad. Jako sam ponosan na svoju momčad i mislim da je ovo početak novog i lijepog doba za slovenski nogomet.”




Adam Gnezda Čerin, slovenski reprezentativac koji je proglašen igračem utakmice:


“Prije dvije godine smo igrali protiv Srbije i izgubili smo 4-1 u Beogradu. To je bio trenutak kad se sve preokrenulo i od tada smo samo rasli kao momčad. Bio je to proces kroz koji smo izgradili generaciju, a ova je generacija ostvarila nešto što nijedne prije nije uspjela. Nagrađeni smo za svoj rad u posljednjih nekoliko godina.”