Anton Baltazar Bogolin

Kapetan Opatije uoči današnjeg ogleda sa Zrinskim: “Čeka nas najteža utakmica sezone”

Ivan Volarić

Anton Baltazar Bogolin/Foto M. ĐEKIĆ

Anton Baltazar Bogolin/Foto M. ĐEKIĆ

Mnogi će protiv njih unaprijed upisati bodove, a uopće nisu loša momčad - kaže Bogolin



RIJEKA Nogometaši Opatije danas od 15.30 sati (Maxsport 1) na Kantridi dočekuju pretposljednji Zrinski s jasnom željom da nastave pozitivan niz rezultata započet nakon startnog poraza kod Dubrave. Opatijci su nakon te utakmice zaredali s četiri pobjede i tri remija i vinuli se na drugu poziciju ljestvice SuperSport Prve HNL s 15 osvojenih bodova, odnosno četiri boda manje od vodećeg Vukovara. Opatijci su pritom jedina momčad koja je ove sezone uspjela otkinuti dva boda lideru, a svoje dobre igre potvrdili su i remijem kod trećeplasiranih Sesvećana u prošlom kolu. No, sve te dobre stvari treba »oploditi« u predstojećem nizu od čak četiri domaće utakmice u nadolazećih pet kola.


– Čeka nas u predstojećih pet kola jedino gostovanje kod Dugopolja, a od četiri suparnika na Kantridi smatram da su sva četiri pobjedivi – govori Anton Baltazar Bogolin, kapetan Opatije. – Sigurno da nam je to prilika da napravimo dobru bodovnu zalihu, ali zašto ne probati iskoristiti priliku i priključiti se borbi za sami vrh. Ova serija utakmica je jako bitna i odredit će daljnji tijek sezone, odnosno pokazat će za koje pozicije ćemo se boriti.


Opatijci su se ove sezone specijalizirali za vruće završnice utakmica u kojima gotovo u pravilu izlaze kao pobjednici. Budući da se to ponavlja od početka sezone jasno je da ne može biti u pitanju samo sreća.




– Očito je i da smo u odnosu na naše suparnike fizički dosta dobro spremni, povrh toga imamo i dosta iskusnih igrača, koji znaju u tim ajmo reći kriznim trenucima dobro reagirati. Važno je i da imamo 15,16 top igrača. Recimo, Lesjak do sada nije uopće igrao, a onda je u Sesvetama ušao s klupe i odigrao 20 fantastičnih minuta. Kako utakmica odmiče mi smo, za razliku od naših suparnika, sa svakom promjenom sve bolji i bolji ili u najgorem slučaju ne padamo u igri – dodao je Bogolin.


Zrinski je pretposljednji, ali po kadru momčad vrijedna gornje polovice ljestvice. Prošlosezonski viceprvak plaća ceh slabim rezultatima brojnim unutarklupskim turbulencijama.


– Ovo će nam biti najteža utakmica u dosad. Mnogi će protiv njih unaprijed upisati bodove, a uopće nisu loša momčad. Imaju strukturu igre od prošle sezone, jako dobre igrače. Muče ih neki njihovi unutarnji problemi, ali sve to pada u vodu kada se izađe na teren – rekao je Bogolin.


Pored duže odsutnog Vala Bogolina, na vratima još neće biti Andreja Prskala, a u Sesvetama se ozljedio Antonio Pejanović.



Tablice omogućuje Sofascore