Test u Opatiji

FOTO Josip Drmić golom i asistencijom režirao brzopotezni preokret Opatijaca

Ivan Volarić

David Žabec i Mario Tadejević/N. BLAGOJEVIĆ

David Žabec i Mario Tadejević/N. BLAGOJEVIĆ

Vratar Grabar na kraju je sačuvao pobjedu Crno bijelih



OPATIJA Prijateljska nogometna utakmica: Opatija – Orijent 2:1 (0:0). Igralište Opatije. Gledatelja: 100. Sudac: Rožman (Rijeka). Strijelci: 0:1 Monjac (50′), 1:1 Drmić (52′), 2:1 Žabec (55′).


OPATIJA: Prskalo, Macolić, Arapović, Graf, Ušalj, Mulac, Furijan, Horvat, Žabec, Kašiković, A. B. Bogolin. Još su igrali: Nwlokor, Grabar, Belina, Baraba, Kožić, Glavan, Krešić, Drmić, Peter.


ORIJENT: Curać, Braut, Prpić, Tadejević, Bodetić, Galešić, Panić, Losava, Kovačević, Zrilić, Momčilovski. Još su igrali: Fall, Valjan, Kordić-Gružić, Anušić, Bubnjar, Monjac, Pehar, Švrljuga, Martić.




Josip Drmić ušao je u nastavku i praktički u prvim dodirima s loptom demonstrirao igračku klasu. U 50. minuti Monjac je sjajnim lažnjakom i preciznim udarcem okončao Orijentovu kontru za 0:1. Dvije minute kasnije iskusni napadač, koji u iščekivanju novog angažmana trenira s Opatijom, je dočekao ubačaj i glavom pogodio za 1:1. Akciju za potpuni preokret Opatijaca započeo je Glavan driblingom na vrhu šesnaesterca, nastavio Drmić asistencijom za Žabeca kojemu nije bilo teško s nekoliko metara pogodio za 2:1.  Fall je promašio dvije velike prilike za poravnanje, a Bubnjar je u posljednji trenucima izašao ispred vratara Grabara. Junior Opatije je pokazao da nije slučajno priključen prvoj momčadi Crno bijelih.


Zrilić propustio je tri prilike u prvom poluvremenu koje je ponudilo puno manje nogometa od nastavka. Opatijci su jedinu ozbiljniju priliku imali u 45. minuti kada je vrataru Curaću nezgodno odskočila lopta preko kopačke, a Kašiković propustio pogoditi nebranjenu mrežu. Novi vratar Orijenta iskupio se početkom nastavka kada je iz rašlji izvukao Kožićevu “bombu”.


Foto galerija: Prijateljska nogometna utakmica: Opatija - Orijent 2:1 Foto: Nikola Blagojević