Kvalifikacije U-21

Ivica Olić se ne opterećuje ždrijebom dodatnih kvalifikacija: “Imamo protiv svih šanse”

Portal Novi list

Ivica Olić/Foto PIXSELL

Ivica Olić/Foto PIXSELL

Nadam se da će nam se do tada vratiti i Anton Matković, kao i Luka Stojković. Imat ćemo široku opciju i bit ćemo spremni dočekati te dodatne kvalifikacije - rekao je Olić



ZAGREB Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Grčku i izborila dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine te sada čeka suparnika kojega će doznati za dva dana.


Izbornik Ivica Olić zadovoljan je susretom nakon što je Hrvatska izborila dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine.


“Prije svega, treba čestitati dečkima na jako dobroj utakmici, usudio bih se reći, ludoj utakmici. Vodili smo 2:0 u 45. minuti te u dvije minute to prosuli. Nije bilo lako poslije toga reagirati, a oni su reagirali odlično i kako smo željeli kao ekipa. To me posebno raduje da ovi dečki jedan za drugog ginu i ostavljaju srce na terenu. Imali smo u drugom poluvremenu nekoliko jako dobrih prilika, imao je i protivnik koji ima tu kvalitetu. Ekipa i zajedništvo ovaj puta je bilo na našoj strani. Imali smo sjajne prilike i na kraju iz prekida, kojeg sam toliko dozivao, da zabijemo gol s obzirom na to da imamo strašne igrače koji to mogu. Vušku je to navika postala u klubu, a sad je i nama za reprezentaciju zabio jako važan gol”, započeo je Olić.




“Ako se vratimo unazad u kvalifikacije, to je jedina ekipa koja je pobijedila Portugal i to nije bilo slučajno. Oni su ih pobijedili s 2:1, a trebalo je biti barem tri, četiri gola u protivnikovoj mreži. Tu se vidjelo da oni imaju itekako kvalitetu. To je jedna ekipa koja ima iskustvo, dosta igrača 2002., 2003. godište. Dosta su iskusna ekipa i znali smo da će biti neugodno te da će napraviti probleme, a itekako sam vjerovao da ih možemo iznenaditi s kvalitetnom igrom i visokom kvalitetom. Dečki s klupe su također odradili odličan posao”, pohvalio je Olić svoje igrače.


Dotaknuo se i mogućeg izravnog plasmana na Europsko prvenstvo.


“Nisam puno obraćao pozornost ni na mogući direktan plasman ni na dodatne kvalifikacije. Znamo da je u četvrtak ždrijeb, a koga dobijemo, moramo izanalizirati i dobro se pripremiti. Ako budemo ovako igrali, imamo protiv svih šanse”, rekao je Olić.


Očekuje i da će momčad do idućeg okupljanja biti potpuna.


“Svako okupljanje će nam biti lakše, a nadam se da će nam se do tada vratiti i Anton Matković, kao i Luka Stojković. Imat ćemo široku opciju i bit ćemo spremni dočekati te dodatne kvalifikacije”, zaključio je Olić.


Ždrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se u četvrtak, 17. listopada. Utakmice dodatnih kvalfikacija se igraju 11. i 19. studenog. Ždrijeb Europskog prvenstva održat će se 3. prosinca u Bratislavi.