Sve po planu

Istra 1961 kreće s pripremama, Bjelanović dogovorio utakmice protiv klubova iz Serie A

Roberto Car

Saša Bjelanović/Foto Arhiva Glas Istre

Saša Bjelanović/Foto Arhiva Glas Istre

Pulski će klub do starta nove sezone i gostovanja kod Dinama odigrati pet jakih pripremnih utakmica



PULA   Odmor nogometaša Istre 1961 je završio i danas od 9 sati kreću pripreme za novu sezonu HNL-a. Starta se s dva treninga u klupskom kampu u Balama gdje će trener Paolo Tramezzani dočekati Zeleno-žute. Bit će ovo specifično okupljanje, jer će se prvi puta otkako je Grupacija Baskonia-Alaves postala većinski vlasnik Istre 1961, na prvom treningu naći trener i glavnina igračkog kadra koja je zaključila prošlu sezonu.


Nekolicini igrača nedavno istekao ugovor s pulskim klubom, a riječ je o Anti Majstoroviću, Marinu Bulatu i Luki Bradariću, dok su se još ranije od zeleno-žutog dresa oprostili Darwin Matheus, Sebastian Nebyla i Frano Mlinar. Otkupljen je od turskog kluba Adana Demirspor mladi napadač Hamza Jaganjac koji je proljetos bio u Istri 1961 na posudbi, a sad se čeka da se isto napravi s ostalom dvojicom posuđenih igrača iz prošle sezne, Mladenom Devetakom i Emmanuelom Ekongom.


– U razgovorima s Devetakom smo došli dosta daleko, ali sve je vezano za situaciju s Terrenceom Douglasom. Moramo raskinuti ugovor s njim da oslobodimo proračun za dovođenje Devetaka. Zato Douglas neće doći na pripreme, kao niti Duvnjak s kojim ćemo također raskinuti suradnju. Okvirno smo i s Palermom sve detalje dogovorili i vjerujem da će Devetak uskoro biti naš igrač – nastavio je Bjelanović. – Ekong? Empoliju se ne žuri, igraču se ne žuri, ali se najviše žuri nama. Povratak Ekonga u Pulu ovisi više o drugima, nego o nama.




Kao i početkom svakih priprema i na ovima će biti i novih lica. Igrača koji stižu na probu, ali možda i igrača na koje se već računa u pulskom klubu. Danas se očekuje dolazak četvorice novih igrača.


– Doći će četvorica igrača koje ćemo vidjeti kroz početni dio priprema. Riječ je o dvojici stopera, jednom mlađem te jednom iskusnijem, od kojih je jedan Švicarac, a drugi je Nijemac hrvatskog porijekla te dvojici mladih nigerijskih igrača koji dolaze iz Akademije Mavlon odakle su nam došli Salim Fago Lawal i Israel Isaac Ayuma. Radi se o lijevom bočnom i veznom igraču – dodao je Bjelanović.


Zasad od novih igrača na pripreme Istre 1961 dolaze njih četvorica, ali bi im se uskoro trebao priključiti i još jedan napadač.


– U razgovorima smo i najvjerojatnije će nam se priključiti jedan mladi napadač iz druge momčadi Alavesa koji je 2001. godište. Zasad bi samo on došao iz Alavesa – dodao je Bjelanović.


Zasad se spominje kako su Dario Marešić i Mario Čuić među igračima za koje postoji interes drugih klubova.


– Ponuda i raspitivanja za naše igrače ima, ali tržište je još cijelo usporeno. Nema velikih transfera i uvijek je tako dok traje Europsko prvenstvo. Očekujemo buđenje tržišta od polovice srpnja. Marešić i Čuić će biti među igračima na prvom treningu, a potom ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati – dodao je sportski direktor Istre 1961..


Pulski će klub do starta nove sezone i gostovanja kod Dinama odigrati pet jakih pripremnih utakmica. No, nijedan susret neće se igrati u Hrvatskoj.


– Igrat ćemo 10. srpnja protiv Ferencvarosa u Austriji, 14. srpnja protiv Kopra u Sloveniji, 17. srpnja protiv Udinesea u Italiji, 24. srpnja protiv Goztepea u Sloveniji i na koncu 28. srpnja protiv Venezije u Italiji. Ogled s novim članom Serie A bit će nam generalka uoči prvenstva – zaključio je sportski direktor Istre 1961.