SP u Uzbekistanu

Hrvatska futsal reprezentacija sedmicom protiv Kube otvorila vrata osmine finala SP-a

Portal Novi list

Kristijan Čekol/Foto PIXSELL

Kristijan Čekol/Foto PIXSELL

Sačekat ćemo razvoj situacije, nadam se da ćemo proći i onda se dobro pripremiti za sljedećeg suparnika - rekao je izbornik Mavrović

HRVATSKA  KUBA  7:0




TAŠKENT Utakmica 3. kola skupine B SP-a u futsalu: Hrvatska – Kuba (2:0). Humo Arena. Gledatelja: 500. Sudac: Nicola Maria Manzione (Italija). Strijelci: 1:0 Čekol (3′), 2:0 Vukmir (13′), 3:0 Perić (23′), 4:0 Marinović (25′), 5:0 Čekol (28′), 6:0 Mataja (31′), 7:0 Perić (31′). Žuti kartoni: Kustura, Postružin, Jelovčić (Hrvatska), Martinez, Valiente (Kuba).


HRVATSKA: Primić, Novak, Jelovčić, Perić, Postružin, Bašković, Kustura, Vukmir, Čekol, Marinović, Sekulić, Jurlina, Mataja.


KUBA: Rueda, Morejon, D. Hernandez, Cabrera, J. Hernandez, Perez, Gonzalez, Valiente, Tamayo, Martinez, Cottila, Ramirez, Llanes, Alvarez.




Hrvatska futsal reprezentacija ostvarila je priželjkivano u posljednjem susretu razigravanja u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu. Izabranici izbornika Marinka Mavrovića osvojili su tri željena boda protiv Kube, a što je podjednako važno do pobjede su stigli bez primljenog i uz sedam postignutih golova čime su osjetno popravili gol razliku, te su time širom otvorili vratara prolaska u osminu finala. U drugi krug proći će četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija iz skupina, a Hrvatska će rasplet te utrke u idućim danima čekati u vrlo dobroj poziciji.


– Jako smo zadovoljni s visokom pobjedom, konačno nam se otvorilo. Pokazali smo koncentraciju i strpljivost, imali smo puno šansi, a moglo je sve zajedno otići i na veću gol razliku što bi nam jako dobro došlo. Nadam se da će nam ovo biti dovoljno za prolaz u drugi krug. Sačekat ćemo razvoj situacije, nadam se da ćemo proći i onda se dobro pripremiti za sljedećeg suparnika – rekao je izbornik Mavrović


Mrežu Kubanaca načeo je u ranoj fazi utakmice Čekol efektnim udaracem nakon što mu je loptu ostavio Perić. Hrvatska je na krilima ranog vodstva nastavila nizati udarce (31 prema golu do odmora) i šanse (Novak je pogodio gredu), a u 13. minuti lijepu akciju okončao je drugim pogotkom Vukmir na dodavanje Čekola. Postružin je u 23. minuti napravio gro posla, a Perić pospremio loptu u nebranjenu mrežu za 3:0. Kako je tekao nastavak Kubanci su prema očekivanjima fizički padali pa je kvaliteta Hrvatske sve više dolazila do izražaja. Marinović je u 25. minuti uz pomoć grede zabio četvrti, peti Čekol ljevicom tri minute kasnije, šesti i sedmi Mataja, odnosno Perić u 31. minuti. Hrvatska klupa u samoj završnici je ubacila i igrača-vratara u nastojanjima da zabije i osmi pogodak, te poravna gol razliku na nulu, no kubanska obrana je ipak sačuvala svoju mrežu u finišu.