Prijateljske utakmice

Hajduk u Grazu bolji od Fenerbahčea, Dinamo uvjerljiv protiv sofijskog CSKA

Hina

Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Za turski sastav je do 79. minute igrao Edin Džeko kojeg se danima povezivalo s splitskim klubom, no sve je izglednije kako BiH reprezentativac neće preseliti u Hajduk



GRAZ  U pripremnom susretu igranom u Grazu pred 3.000 gledatelja, nogometaši Hajduka pobijedili su turskog doprvaka Fenerbahče sa 1-0.


Pogodak odluke zabio je Bruno Durdov u 85. minuti.


Bila je to četvrta pripremna utakmica Hajduka pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa te druga pobjeda nakon trijumfa protiv ukrajinskog Rukha iz Lavova (3-1). Protiv slovenskog Radomlja Splićani su upisali poraz (0-1), te remi s ukrajinskim Šahtarom (1-1)




Utakmica protiv Fenera kojeg vodi portugalski stručnjak Jose Mourinho bila je tvrda, prava natjecateljska. Susret je odlučio gol Durdova u 85. minuti.


Melnjak je ubacio s lijeve strane, Durdov primio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo svog čuvara i pucao u bliži kut gola Ertugrula Cetina koji je u drugom poluvremenu zamijenio Dominika Livakovića.


Za turski sastav je do 79. minute igrao Edin Džeko kojeg se danima povezivalo s splitskim klubom, no sve je izglednije kako BiH reprezentativac neće preseliti u Hajduk.


Za Fener, koji je nastupio bez četvorica reprezentativaca s EURO-a, bila je druga pripremna utakmica nakon remija s Admirom (1-1).


 Nogometaši Dinama su odigrali prvu prijateljsku utakmicu na ljetnim pripremama u Austriji, s uvjerljivih 6-2 (1-1) su svladali sofijski CSKA 1948, prošle sezone osmu momčad bugarskog prvenstva.


Hrvatski prvak Dinamo je poveo u 28. minuti nakon što je odlično slobodan udarac s 25 metara izveo Sandro Kulenović i pogodio suparničku mrežu. Bugarski sastav je bio bolji tijekom prvog poluvremena. Dvije minute prije primljenog gola Bugari su pogodili okvir vrata, a imali su još dvije sjajne šanse prilikom kojih je odlično intervenirao golman Dinama Zagorac.


CSKA 1948 je do odmora ipak uspio izjednačiti, Teodor Ivanov je bio strijelac u 39. minuti.


Dinamo je ogled odigrao s dva potpuno različita sastava u dva poluvremena, a nešto pomlađeni kadar riješio je utakmicu na samom startu drugog dijela, te je odigrao odlično drugih 45 minuta. U 51. minuti je Leon Jakirović, inače sin trenera Sergeja, pogodio za 2-1, dok je Marko Rog u 54. povećao na 3-1.


Do kraja utakmice Dinamo je postigao još tri pogotka. Prvo je u 72. minuti svoju mrežu pogodio Ivanov, u 77. je mladi Noa Mikić zabio za 5-1, dok je Patrik Horvat bio strijelac za 6-1. U nadoknadi je CSKA 1948 ipak stigao do drugog gola na susretu, a strijelac je bio Piščević.


Na pripremama u Austriji nogometaši Dinama će još igrati protiv Besiktasa 13. srpnja te protiv ukrajinskog Krivbasa 17. srpnja. Po povratku u Zagreb hrvatski prvak bi do starta prvenstva morao odigrati još utakmicu protiv Šahtara iz Donjecka.