Kontrolirane poruke

Hajduk je objavio Gattusovu izjavu uoči derbija: “Trebamo odigrati bez straha”

Portal Novi list

Gennaro Gattuso/Foto PIXSELL

Gennaro Gattuso/Foto PIXSELL

Treba otići gore i odigrati s karakterom. Strah nam ne bi donio ništa - rekao je trener Hajduka

SPLIT Nije bilo klasične konferencije za medije, ali je Hajduk ipak svojim kanalima plasirao izjavu trenera Gennara Gattusa uoči derbija s Dinamom.


„Igramo s momčadi koja je naviknula na ovakav tip utakmica. Dugi niz godina osvajaju prvenstva. Bit će teška utakmica za koju su potrebni veliki Hajduk s jakim mentalitetom. Trebamo odigrati bez straha, ali sa spoznajom da će za nas biti težak susret. Treba otputovati i odigrati u Zagrebu s osobnošću.“


Jesu li Vaši igrači spremni odigrati veliku utakmicu?


„Mislim da momčad na početku sezone radi dobre stvari. Žao mi je što je u stanci nedostajalo dosta igrača koji su bili u reprezentacijama. No tko je bio ovdje je radio puno i dobro. Napunili smo noge benzinom. Ponavljam, a momčad to zna, treba otići gore i odigrati s karakterom. Strah nam ne bi donio ništa.“


U prošlom susretu je bilo izostanaka… Nedostajao je Bamba, nije bilo Šarlije, vraća se jedan od stožernih igrača Uremović?


„Dobro je da su svi oni u konkurenciji, ali kad si neko vrijeme izvan terena, sve ovisi kako je stanje nakon toga. Povratak Uremović je jako važan, iako je Elez dao svoj doprinos i zadovoljni smo. Bolje je imati što više igrača na raspolaganju u ovom trenutku. Moraju se još malo oporaviti“,kazao je Gattuso o Derbiju.