Čestitka UEFA-e

Hajduk dobio masnu kaznu UEFA-e zbog Torcidinih bakljada na Farskim otocima i u Slovačkoj

Hina

Ilustracija Marko Lukunic/PIXSELL

Ilustracija Marko Lukunic/PIXSELL

Kazna također obuhvaća i zabranu prodaje ulaznica svojim gostujućim navijačima za sljedeću utakmicu UEFA-inog natjecanja



Disciplinsko tijelo UEFA-e donijelo je u utorak odluku o kazni za Hajduk zbog ponašanja njegovih navijača na gostujućim utakmicama protiv HB Torshavna i Ružomberoka u susretima 2. i 3. pretkola Konferencijske lige.


Hajduk će tako zbog prekršaja koji su definirani kao “neredi navijača, bacanje predmeta i korištenje pirotehnike” morati platiti novčanu kaznu u iznosu od 50.000 eura, objavljeno je na UEFA-inim stranicama.


Kazna također obuhvaća i zabranu prodaje ulaznica svojim gostujućim navijačima za sljedeću utakmicu UEFA-inog natjecanja, zbog korištenja pirotehnike, bacanja predmeta i nereda na tribinama. Navedena zabrana prodaje ulaznica gostujućim navijačima suspendirana je na probni rok od dvije godine, počevši od datuma ove odluke te ukoliko u tom roku ponove slični incidenti Hajdukovim navijačima će biti zabranjena kupnja ulaznica za gostujuću europsku utakmicu.




Hajduk je u 2. pretkolu s ukupnih 2-0 izbacio HB Torshavn s Farskih otoka, no u trećem pretkolu splitski klub završio natjecanje nakon što su u Slovačkoj protiv Ružomberoka odigrali 0-0, a onda je slovački klub slavio u Splitu s 1-0.