Poruka Upravi

Gattuso pobjedu u Maksimiru posvetio Kaliniću: “Za njega se može reći sve, osim da je – lažljivac!”

Portal Novi list

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Gennaro Gattuso/Foto REUTERS

Ne bojim se otkaza, bojim se samo smrti - rekao je trener Hajduka



RIJEKA Gennaro Gattuso pobjedu u Maksimiru posvetio je nedavno smijenjenom sportskom direktoru Nikoli Kaliniću.


– Važna je ovo pobjeda. Nije bilo poteškoća oko pripreme momčadi za utakmicu, dečki odlično treniraju i zaslužili su ovu pobjedu. Kad me dovodio, Nikola Kalinić mi je rekao da je Hajduk religija, da ga slijedi milijun navijača i zbog Kalinića sam ovdje. Ovu pobjedu posvećujem njemu, imao je veliku karijeru, veliki je “hajdukovac” i za njega se može reći sve,osim da je – lažljivac! Imam 400 utakmica iza sebe u velikim klubovima, imam iskustva i osjetio sam da su mi igrači dali svoje srce i neću ih razočarati i neću otići. Kad ovako rade i trude se osjećao bih se kao govno od čovjeka! Ako to osjetim, onda ću radije šetati pse, nego raditi nešto što ne volim – kazao je trenre Hajduka i osvrnuo se na Kalinićevu oproštajnu presicu.


– O Nikoli mogu reći samo sve najbolje i zatvorimo ovu temu. Moji su igrači zasluženo pobijedili i uživamo u ovom trenutku.




Je li trenutačno Hajdukova momčad korak iznad Uprave?


– Gledajte, pobijedili smo, poštujemo naše navijače, oni nas guraju. Cilj mi je usmjeriti ovaj brod u dobrom smjeru. Ja sam trener, to je moj posao, želim poboljšati neke stvari. Ne želim nametati velike ciljeve, nego trudom i radom nešto poboljšati, pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići. Znamo tko je naš predsjednik i tko je naša uprava, poštujemo proračun kojeg imamo. Ne želim rat, svatko mora raditi svoj posao, trener, igrači, predsjednik i uprava, kako ne bismo gubili energiju na prepiranja i svađe. Svatko mora raditi svoj posao. I to je jedino ispravno. Bojim li se otkaza? Ne bojim se otkaza, bojim se samo smrti. Volim živjeti, volim ovaj posao koji me zadovoljava. A mogu i bez njega, zaradio sam dovoljno novca za život. Ne, ne strahujem od otkaza… – kazao je Gattuso.


Sergej Jakirović je logično bio poprilično neraspoložen.


–  Upozoravao sam danima, stvorila se euforija nakon ulaska u Ligu prvaka, samo se govorilo o Bayernu. A nama je prvenstvo važnije od svega. Stoga možda nije ni loše da smo dobili ovu pljusku kako bismo se spustili na zemlju. Imali smo protiv Hajduka nekoliko pravih prilika, nismo ih zabili i pretrpjeli smo poraz, iako nas Hajduk nije nadigrao. Nedostajalo nam je više energije, više kretanja – rekao je Jakirović.