Prva NL

FOTO Orijentu vrtuljak sreće na Krimeji, Alen Šušnić debitirao pobjedom

Ivan Volarić

Radost Crvenih nakon vodećeg gola Sanina Muminovića/Foto M. ĐEKIĆ

Radost Crvenih nakon vodećeg gola Sanina Muminovića/Foto M. ĐEKIĆ

Sanin Muminović i Karlo Valjan zabili do odmora, gosti dvaput pogađali okvir gola

ORIJENT  – DUBRAVA 2:0




RIJEKA   Utakmica 6. kola SuperSport Prve NL: Orijent – Dubrava 2:0 (2:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 300. Sudac: Nikola Vuković (Osijek) 6,5. Strijelci: 1:0 Muminović (7′), 2:0 Valjan (40′). Žuti kartoni: Muminović, Monjac (Orijent); Tunjić (Dubrava).


ORIJENT: Curać -, Braut 6,5, Bodetić 6,5, Medojević 6,5 (od 46′ Faal 6), Bubnjar 6,5 (od 75′ Zrilić -), Valjan 7 (od 63′ Galešić -), Švrljuga 6,5 (od 75′ Kovačević -), Muminović 7, Monjac 6,5 (od 82′ Li -), Tadejević 6,5, Bagadur 6,5.


DUBRAVA: Mustapić 5, Pavlek 6, Ljubanović 5,5 (od 46′ Brković 6), T. Palić 6, Zahora 5,5 (od 46′ Raužan 6), Firmino 6, Janjiš 6, Juranović 6,5, Tunjić 6, Dominić 6 (od 73′ Jakovljević -), Jiakpoona 6 (od 82′ J. Palić -).




Konačno su i simpatizeri Orijenta dočekali jednu u rezultatskom smislu glatku domaću pobjedu svoje momčad. Crveni su svladali Dubravu na krimejskom debiju novoga trenera Alena Šušnića. Šok terapija, smjena trenera, ispostavila se punim pogotkom. Orijent je u posljednje tri utakmice osvojio sedam od devet mogućih bodova. To su neumoljive brojke. O dojmu, igri, bi se dalo raspravljati. Iako, razumljivo, da je nakon tri uvodna kola i jednog osvojenog boda konačan rezultat puno bitniji od sadržaja na terenu.


U 7. minuti Sanin Muminović je natrčao na izbijenu loptu i udarcem iz prve s 25 metara odlučio okušao sreću. Muminovićev udarac bio je snažan i precizan, no na to se nadovezao ključni element – zakašnjela reakcija vratara Mustapića. Lopta je ušla u mrežu uz njegovu lijevu vratnicu – 1:0. Krimejčani su otvorili utakmicu po idealnom scenariju. Poveli su i stali u čvrsti blok iz kojega su nastojali kroz brzu tranziciju doći do drugoga pogotka. U 40. minuti Mateo Monjac je (pre)dugo vagao svojega čuvara u kaznenom prostoru. Neodlučna reakcija uže obrane Dubrave ostavila je napadaču Orijenta dovoljno vremena da pronađe najbolje riješenje. Poslužio je Valjana na vrhu šesnaesterca. Ne tako snažno udarenu loptu netko je od gostujućih igrača skrenuo i prevario Mustapića – 2:0. Drugi gol stigao je kao i prvi – u idealno vrijeme – prije odlaska na odmor.


Gosti su u prvih 45 minuta zaprijetili samo jednom. I to nimalo bezopasno. U 28. minuti Firmino je glavom pogodio gredu od koje se lopta odbila u polje. Sreća se po treći put na utakmici osmjehnula igračima u crvenim dresovima. Nastavak se odvijao po sličnom scenariju kao i prvo poluvrijeme. Uz neizbježni upliv – sreće. U 63. minuti Juranović je iz slobodnog udarca prebacio zid, Curać je ostao ukopan, a lopta odsjela na vratnici i odbila se u polje. Dubrava je kao i u većem dijelu prvoga poluvremena imala više loptu u nogama, a Orijent strpljivo čekao na situaciju kao u 87. minuti kada je Faal svoj bijeg okončao pogođenom gredom. Krimejski vrtuljak sreće prvi put se okrenuo u korist gostiju koji su pomalo nesretno izgubili utakmicu što ne umanjuje zasluženost pobjede igrača Orijenta.



Tablice omogućuje Sofascore