Oživjela Krimeja

FOTO Orijent počeo s pripremama, Bobo Grubor na prvi trening izveo 13 igrača

Ivan Volarić

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Od novih lica stigli su vratar Dino Curać iz Grobničana, te Nemanja Martić, 18-godišnji branič pod ugovorom s Istrom 1961



RIJEKA Vratari Curać i Pehar, te igrači Bubnjar, Tadejević, Galešić, Zuliani, Valjan, Zrilić, Braut, Faal, Martić, Monjac i Milanović odradili su prvi trening u sklopu ljetnih priprema nogometaša Orijenta za novu sezonu. Na prozivki se pojavio i Sanin Muminović, koji je zbog nedavno obavljene atroskopije koljena ostao u “civilu”. Tanašno brojčano stanje bit će već u narednim danima osjetno podebljano. Trener Slobodan Grubor očekuje na treninzima i vratara Mohorovića, te Bodetića, a dodatnih tjedan dana odmora dobili su Švrljuga i Bagadur.


– Do dućeg ponedjeljka očekujemo na treninzima tri, četiri nova lica – rekao je Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta, koje je u izostanku predsjednika Saše Matijaša održao kratki pozdravni govor u svlačionici.





– Rekao sam igračima da bi u kontekstu prošle sezone bilo dobro da zadržim navike da teško gubimo utakmice, ali sigurno da očekujemo da ćemo nadolazeće sezone puno lakše pobjeđivati – rekao je Koljanin.



U odnosu na prošlosezonski kadar u Orijentovoj svlačionici pored pomoćnog trenera Elvisa Brajkovića (na Krimeji se vratio  kondicijski trener Armando Pejnović), nema više devetorice igrača: Gajzlera, Simčića, Putnika, Črnka, Mulca, Lazara, Smirnova, Korošeca i vratara Margana.


Od novih lica stigli su vratar Dino Curać iz Grobničana, te Nemanja Martić, 18-godišnji branič pod ugovorom s Istrom 1961. Jasno je da će ovaj kadar biti popunjen i s nekoliko mladih igrača Rijeke, a to će jasno ovisiti o odlukama i potrebama Gruborovog kolege s Rujevice, Željka Sopića.


Krimejčani će prvu pripremnu utakmicu odigrati 12. srpnja protiv prvoligaškog rivala Opatije.


Foto galerija: Prvi trening nogometaša Orijenta u sklopu ljetnih priprema Foto: Sergej Drechsler