SuperSport Prva NL

FOTO Opatijci niti iz trećeg pokušaja nisu uspjeli pobjedom preuzeti vrh Prve NL

Ivan Volarić

David Žabec i Marin Grujević uzalud su protestirali koc sudac Renata Lacića/Foto V. KARUZA

David Žabec i Marin Grujević uzalud su protestirali koc sudac Renata Lacića/Foto V. KARUZA

Opatijci su u posljednja tri kola osvojili - tri boda. Premalo s obzirom na visoki bodovni standard na koji su naviknuli svoje simpatizere

Opatija – Dubrava 0:0




RIJEKA  Utakmica 12. kola SuperSport Prve NL: Opatija – Dubrava 0:0. Stadion Kantrida. Gledatelja: 200. Sudac: Renato Lacić (Split) 5,5. Žuti kartoni: Žabec, Weitzer, Graf (Opatija).


OPATIJA: Nwolokor -, Ušalj 6,5, Mulac 6,5, Arapović 6,5 (od 69′ Lesjak -), Kožić 6 (od 55′ Weitzer 6), Žabec 6,5, Kašiković 5,5 (od 46′ B. A. Bogolin 5,5), Grujević 6,5 (od 76′ Malinić -), Macolić 6, Glavan 5,5 (od 46′ Pejanović 6,5), Graf 6,5.


DUBRAVA: Mustapić 6,5, Jakovljević 6 (od 66′ Zahora -), Pavlek 6, Ljubanović 6,5, T. Palić 6, Firmino 5,5 (od 66′ Mudražija -), Janjiš 6 (od 66′ Ćavar -), Juranović 6, Tunjić 6,5, Raužan 6 (od 83′ Brković -), Dominić 6 (od 76′ J. Palić -).




Nogometaši Opatije niti iz trećeg pokušaja nisu uspjeli ostvariti pobjedu koja bi ih barem nakratko promovirala u prvoligaškog lidera. Nakon gostujućeg remija s Dugopoljem uslijedila su i dvije uzastopne domaće “nule”. Protiv Dubrave prvi puta ove sezona na Kantridi – bez postignutog pogotka. Strah od letenja ili – izostanak brzonogog napadača Ajayija. Opatijci su u posljednja tri kola osvojili – tri boda. Premalo s obzirom na visoki bodovni standard na koji su naviknuli svoje simpatizere.


Crno bijeli su za razliku od većine domaćih utakmica ove sezone, kada su se na otvaranju susreta odlučili na nešto oprezniji pristup, pokušali od prve minute visoko pritisnuti svoje goste i što prije doći do prednosti. Uspjeli su do odmora stvoriti točno tri situacije koje su slutile na pogodak. U 17. minuti Kožićeva “polusvijeća” u gostujućem kaznenom prostoru kao da je iznenadila ne samo braniče Dubrave već i Žabeca koji je uklizao i nekontrolirao poslao loptu preko gola. Sedam minuta kasnije Žabec i Grujević su lijepo kombinirali po desnoj strani. Grujević je povukao loptu gotovo do korner linije, odigrao povratni pas za Kožića, koji je ostao sam na udarcu sedam, osam metara iskosa i promašio okvir gola. U 45. minuti ponovo je Grujević započeo akciju nakon koje je Macolić potegao iz koljena sa 16 metra, a lopta otišla zamalo kraj vratnice.


Foto galerija: SuperSport Prva NL: Opatija - Dubrava Foto: Vedran Karuza


Uobičajene rošade u poluvremenu donijele su novu neiskorištenu priliku u 54. minuti. Žabec je zagradio loptu i ostavio na udarac Pejanoviću koji je iz dobre pozicije pucao – preslabo. Bio je to znak za domaću klupu da aktivira još jednog aduta s klupe – Ivora Weitzera. Nakon točno sat vremena igre slabo popunjene tribine prvi put su zdušno zapljeskale. Žabecova “dugometražna” dijagonala sjela je na ljevicu natrčalog Pejanovića koji je zamalo promašio lijeve rašlje nemoćnog Mustapića. Minutu kasnije uslijedi su prve naznane buđenja gostiju. Juranović je s nekoliko metara glavom poslao loptu iznad gola.


Trener Dubrave Davor Mladina osjetio je priliku i s tri nova igrača u završnih pola sata odlučio iskušati sreću. Moglo mu se ubrzo isplatiti. Juranović je okončao kontru udarcem po kojem se lopta odbila od vratnice nemoćnog Nwolokora. Gosti su djelovali sve opasnije, a u tom periodu u prilog im je išla i jedna sudačka odluka. U 79. minuti Žabec se sjurio prema gostujućim vratima, Pavlek ga uklizavanjem s leđa zaustavio na granici ulaska u šesnaesterac, a sudac popraćen burnim protestima publike i domaće klupe odmahnuo rukom da se nastavi s igrom. Ispostavilo se da je to bilo najbolje što su Opatijci uspjeli složiti u završnici.



Tablice omogućuje Sofascore