SuperSport Prva NL

Dino Curać sačuvao bod Orijentu u Bijelom Brdu, ozljede Bagadura i Panića

Portal Novi list

Dino Curać/S. DRECHSLER

Dino Curać/S. DRECHSLER

Krimejčani su u 41. minuti ostali bez Bagadura, koje je dobio nezgodan udarac, a u samoj završnici utakmice liječnička pomoć bila potrebna Paniću nakon teškog pada

BSK  – ORIJENT 0:0




BIJELO BRDO   Utakmica 9. kola SuperSport Prve HNL: BSK – Orijent 0:0. Stadion u Bijelom Brdu. Gledatelja:250. Sudac: Martin Turčin (Tuhelj). Žuti kartoni: Knežević (BSK), Tadejević, Zrilić, Zuliani (Orijent).


BSK: Kovačević, Rugašević, Vukić (od 86′ Chinedu), Pejić, Dalić, Mažar (od 59′ Sunday), Zebec, Stranput, Benić, Tomašević, Knežević (od 59′ Pušić).


ORIJENT: Curać, Braut (od 81′ Milanović), Bodetić, Medojević (od 81′ Panić), Bubnjar, Valjan (od 68′ Zuliani), Monjac, Li Sirong (od 46′ Zrilić), Galešić, Tadejević, Bagadur (od 41′ Prpić).




Nogometaši Orijenta upisali su i drugi uzastopni remi. Nakon domaćeg s Rudešom odigrali su bez golova u Bijelom Brdu u utakmici koju su obilježile dvije ozljede u gostujućim redovima. Crveni su u Slavoniju stigli bez kartoniranog Sanina Muminovića i ozlijeđenih Andre Švrljuge, Baboucarra Faala, Nedima Hadžića, Borne Kovačevića i Marija Kordić-Gružića, a na utakmici su stradali Rikardo Bagadur i Borna Panić.


Iskusni stoper dobio je udarac istekom prvoga poluvremena pa je u 41. minuti morao prepustiti svoje mjesto Domagoju Prpiću, koji ga je pritom više nego solidno odmjenom. Mladi ofenzivni napadač je pak u samoj završnici utakmice ostao ležati nakon što je u padu van granica igrališta pao na kamen i zadobio ozljedu u predjelu donjeg dijela leđa. Orijent je utakmicu završio s desetoricom, a nesretni Panić pod liječničkim nadzorom.


Krimejčani na kraju moraju biti zadovoljni bodom za koji je najzaslužniji vratar Dino Curać. U uvodnim minutama utakmice uspio je sačuvati svoju mrežu koja je do kraja susreta ostala začarana za jalove domaće napadače. Krimejčani su s druge strane odigrali vrlo skromnu partiju prema naprijed. Istina, imali su nekoliko obećavajućih (polu)kontri, no izostao je precizniji zadnji pas ili udarac prema vratima.



Tablice omogućuje Sofascore