Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag).


Zagrebački je sastav u Baku stigao s velikom prednosti iz prvog dvoboja što je uvelike diktiralo i razvoj događaja na travnjaku. Domaći su morali jurnuti naprijed od samoga starta što je Dinamu omogućilo postaviti se u čvrsti blok i zatim prijetiti iz brzih protunapada.




Qarabag je u prvih 15-ak minuta stvorio nekoliko poluprilika i to prvenstveno preko svoje desne strane gdje se nalazila najslabija karika u Dinamovu sastavu Ogiwara. Ipak, Nevistićeva mreža niti jednom nije bila ozbiljno ugrožena.


S druge strane, Dinamo je prvi put zaprijetio u 21. minuti kada je Sučić okomitom loptom uposlio Baturinu čiji je udarac sa 20-ak metara prohujao tik pored vratnice.


Qarabag – Dinamo 0:2 (0:1)

Stadion Tofiq Bahramov. Gledatelja: 19.873. Sudac: Michael Oliver (Engleska). Strijelci: 0:1 Pjaca (32′), 0:2 Matheus (53′-ag).


 


QARABAG: Kochalski, Matheus (80′ Husejnov), Mustafazada, Medina, Cafarqulijev, Romao, Benzia, P. Andrade (80′ Isajev), L. Andrade (78′ Bajramov), Juninho (78′ Akhunzade), Zoubir (88′ Keyta).


DINAMO: Nevistić, Pierre-Gabriel (84′ Špikić), Theophile, Mmaee, Ogiwara (46′ Bernauer), Mišić, Pjaca (80′ Špikić), Sučić, Baturina (66′ Cordoba), Petković (66′ Rog), Kulenović.

Ono što nije uspjelo Baturini jest Pjaci 10-ak minuta kasnije. Dinamo je mirno iznio loptu sa svoje polovice, ona je stigla do Pjace na desnom krilu, koji je potom s nekoliko driblinga “izludio” svoje čuvare da bi zatim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta neobranjivo odbila u mrežu.


Drugo je poluvrijeme počelo odličnom prilikom Qarabaga, ali kapetan Zoubir je glavom s pet metara u 52. minuti bio neprecizan.


Kazna je stigla samo minutu potom. Bernauer, koji je na poluvremenu zamijenio nesigurnog Ogiwaru, dugom je loptom uposlio Sučića koji je ušao u kazneni prostor, njegov udarac odbio je Kochalski, ali ravno u svog braniča Silvu koji nije stigao reagirati već je poslao loptu u vlastitu mrežu.


Drugi gol Dinama “ubio” je utakmicu, domaći su izgubili i posljednju nadu u preokret pa je ostatak dvoboja bio tek odrađivanje posla.


Suparnike u novom formatu Lige prvaka u kojem će svaki od 36 klubova odigrati po osam susreta Dinamo će saznati na ždrijebu koji će se održati u četvrtak od 18 sati u Monte Carlu.