Maksimir

Dinamo se oglasio nakon smjene Jakirovića. Otkrili tko će privremeno voditi momčad

Portal Novi list

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL



Dinamo je i službeno izvijestio da Sergej Jakirović više nije trener Modrih.


“GNK Dinamo ovim putem želi obavijestiti javnost kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom plavih, Sergejom Jakirovićem. Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera, Sandro Perković.


Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere.




“Prije svega želim Sergeju Jakiroviću zahvaliti na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo ugodnu suradnju, na mene je ostavio dojam kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mjesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobjedničke staze”, kazao je predsjednik GNK Dinamo Velimir Zajec.


Sandro Perković je u Dinamovu stožeru bio još u sezoni 2021/’22. u mandatima trenera Željka Kopića i Ante Čačića pri čemu su osvojili naslov prvaka. Potom je proveo uspješnih šest mjeseci u Latviji gdje je vodio momčad Rige. Od veljače 2023. ponovno je u Maksimiru pri čemu je, uz glavne trenere Čačića, Igora Bišćana i Sergeja Jakirovića, sudjelovao u osvajanju nova dva naslova prvaka i jednom pokalu pobjednika Kupa, naveli su iz Dinama.