Arsenal je bio vrlo blizu pobjede, vodio je do 98. minute, ali je tada John Stones pogodio za konačnih 2-2. Nakon četiri pobjede u nizu bio je to prvi remi Cityja u prvenstvu koji ga je vratio na prvo mjesto ljestvice. Bod manje ima Liverpool, dok je Arsenal četvrti i ima dva boda manje od suparnika iz Manchestera.


Vrlo brzo Manchester City je poveo. U devetoj minuti je Savinho poslao loptu u prostor. Najbrži je na njoj bio Erling Haaland koji je precizno pogodio za slavlje na Etihad stadionu.




Manchester City je imao dosta problema s ozljedama uoči ovog derbija pa je tako susret propustio Kevin de Bruyne. Dodatni problemi su se pojavili odmah na startu nedjeljne utakmice pa je zbog ozljede travnjak morao napustiti Rodri, a umjesto njega je u 21. minuti ušao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.


Samo minutu kasnije Arsenal je izjednačio nakon što je Talijan Calafiori, ovoljetno pojačanje kluba iz Londona, sjajno zahvatio loptu sa skoro 20  metara iskosa i pogodio za 1-1. Premda je potom opet bolji bio domaćin mreža se zatresla na drugoj strani. Nakon kornera odlično je skočio Gabriel i glavom zakucao loptu za gostujućih 2-1.


U nadoknadi prvog dijela drugi žuti karton je zaradio igrač Arsenala Trossard, što je usmjerilo utakmicu u nastavku na stalne napade domaćina. Lopta je gotovo cijelo vrijeme bila na 20 metara od vrata Arsenala, ali gusti bedem domaćin nije mogao probiti. Šanse su imali Bernardo Silva, Gvardiol, Doku i Kovačić, ali se rezultat nije mijenjao. Možda i najbolju priliku imao je Joško Gvardiol koji je u 87. minuti lijepo zahvatio loptu volej udarcem, ali je odlično reagirao vratar Arsenala Raya.


Manchester City je ipak izbjegao poraz i to golom u 98. minuti. Kovačić je pucao, a lopta se potom odbila do Stonesa koji je najbolje i najbrže reagirao u gužvi te pogodio za konačnih 2-2.


Zanimljiva je bila utakmica Brightona i Nottingham Foresta koja je okončana bez pobjednika 2-2. Te su dvije momčadi sada susjedi na ljestvici, na sedmom i osmom mjestu. Gosti iz Nottinghama su poveli u 13. minuti kada je Wood realizirao jedanaesterac, ali se potpuni obrat dogodio krajem prvog dijela. Prvo je u 39. Hinshelwood odlično pucao glavom i pogodio za 1-1, dok je još ljepši pogodak bio u 45. minuti kada je Welbeck iz slobodnog udarca naciljao za 2-1 domaćeg sastava.


Imao je Brighton početkom nastavka nekoliko dobrih prilika za 3-1 koje nije iskoristio pa je uslijedila kazna na drugoj strani. Gosti su u 70. minuti izveli odličan kontranapad, a Sosa je iz jednostavne situacije pogodio za 2-2.


Od 83. minute gosti su imali igrača manje nakon isključenja Gibbs-Whitea, ali su uspjeli sačuvati jedan bod.


Premier liga, 5. kolo:


Manchester City – Arsenal 2-2 (Haaland 9, Stones 90+8 / Calafiori 22, Gabriel 45+1)


Brighton – Nottingham Forest 2-2 (Hinshelwood 39, Welbeck 45 / Wood 13-11m, Sosa 70)


Subota:


West Ham – Chelsea 0-3 (Jackson 4, 18, Palmer 47)


Aston Villa – Wolverhampton 3-1 (Watkins 73, Konsa 88, Duran 90+4 / Matheus Cunha 25)


Fulham – Newcastle 3-1 (Jimenez 5, Smith Rowe 22, Nelson 90+2 / Baarnes 46)


Leicester – Everton 1-1 (Mavididi 73 / Ndiaye 12)


Liverpool – Bournemouth 3-0 (Diaz 26, 28, Nunez 37)


Southampton – Ipswich 1-1 (Dibling 5 / Morsy 90+5)


Tottenham – Brentford 3-1 (Solanke 8, Johnson 28, Maddison 85 / Mbeumo 1)


Crystal Palace – Manchester United 0-0